14 sept. 2013 | 11:09

Back to School 2013 – Trebuie sa incepi scoala cu gadgeturi noi!

ACTUALITATE
Back to School 2013 - Trebuie sa incepi scoala cu gadgeturi noi!

E mijlocul lunii septembrie sau sezonul Back to School, cum le place comerciantilor sa-l numeasca, o ocazie unica sa va actualizati inventarul de gadgeturi.

Gadget-uri utile pentru scoala

Gadget-uri utile pentru scoala

Scoala , in cel mai bun caz octombrie daca ati ajuns la facultate. Indiferent de situatia in care va aflati, in zilele si saptamanile premergatoare acestei perioade din an sunteti nevoiti sa mai faceti cateva achizitii. Multe dintre ele sunt absolut necesare, altele depind, din pacate, si de buget. Oricum, puteti face acum si cateva achizitii interesante care sa va foloseasca in anul urmator sau in urmatorii patru ani. Este vorba de cateva gadgeturi, poate un laptop, un ghiozdan nou si, daca nu se poate altfel, un multifunctional sau o camera foto. In cel mai „rau” caz, urmatoarea lista v-ar putea folosi ca inspiratie pentru aniversarile din aceasta toamna. Happy shopping!

Smartphone-uri performante

Back To School 2013 Playtech nokia lumia 925
Nokia Lumia 925

Nokia Lumia 920 si 925 au foarte multe in comun. Desi este un upgrade infim fata de precedentul model, eu prefer din cauza fixatiei mele pentru aluminiu, care in aceasta iteratie a inlocuit policarbonatul multicolor. In rest, este vorba de cel mai performant smartphone cu Windows Phone 8 de pe piata si cea mai buna alternativa daca nu vreti un Android sau un iPhone. Este senzational pe partea de captura foto/video, iar configuratia hardware va va convinge ca vorbim de un terminal sprinten si trainic, care in plus arata impecabil.

Back To School 2013 Playtech Samsung Galaxy-S4-black-and-white
Samsung Galaxy S4

Desi in teorie este varful de gama al celor de la Samsung, este considerat de multi varful de gama al terminalelor cu Android. Are o configuratie de invidiat, panoul Super AMOLED Full HD te va lasa cu gura cascata, iar diagonala de 5 inci este parca strecurata intr-o carcasa atat de similara, din punct de vedere al dimensiunii, cu cea de la Galaxy S3. In plus, o colectie impresionanta de senzori si o camera de 13 megapixeli iti vor da mai multe informatii decat te-ai astepta despre mediul inconjurator si iti vor permite sa capturezi cum trebuie momentele care conteaza.

Back To School 2013 Playtech Apple iPhone 5 SmartPhone
iPhone 5

In teorie, nu mai este cel mai performant iPhone creat de Apple, la cateva zile dupa anuntul oficial al iPhone-ului 5S. In practica, insa, pentru cateva saptamani, daca nu cateva luni, terminalul cu iOS pe care cei mai multi dintre voi si-l doresc ramane . Are un ecran remarcabil si, chiar daca unii spun ca este prea mic in comparatie cu ce se poarta, in continuare este perfect pentru cea mai mare parte a scenariilor pe care le intampinati zilnic. Calitatea constructiei este invidiata de concurenta, performanta nu lasa loc de reprosuri, iar camera, chiar daca este de 8 megapixeli, genereaza unele dintre cele mai luminoase, clare si frumoase cadre iesite dintr-un telefon.

Smartphone-uri accesibile

Nokia Lumia 520

Back To School 2013 Playtech nokia lumia 520-2

Este cel mai popular smartphone cu Windows Phone din toate timpurile. Acest fapt se datoreaza in parte pretului foarte mic al terminalului la liber, dar si calitatii constructiei, sistemului de operare creat de Microsoft si performantei mai mult decat decente pe care a reusit Nokia sa o integreze in . In plus, poate fi achizitionat in foarte multe culori si ruleaza fara probleme orice aplicatie din Windows Phone Store. Avand in vedere ca pretul lui este de oar 700 de lei la liber, este parca incredibil ca vine cu GPS , o camera de 5MP cu autofocus, WiFi N si 8GB de memorie interna.

LG Nexus 4

Back To School 2013 Playtech LG Google Nexus 4

Desi sensibilitatea mea pentru terminalele din seria Nexus consider ca ar trebui sa fie impartasita de cei mai multi fani ai platformei Android, datorita update-urilor regulate oferite de Google, in acez caz ce de la LG au facut o treaba exemplara si in ceea ce priveste hardware-ul. Calitatea constructiei este foarte buna, ecranul IPS Plus cu 1280 x 768 pixeli este suficient pentru cei mai multi utilizatori, iar acum pretul a scazut semnificativ datorita faptului ca ne pregatim intens pentru Nexus 5. In plus, daca cei de la Google au avut incredere in LG sa lucreze impreuna si la , puteti si voi sa aveti incredere in modelul de anul trecut.

iPhone 4

Back To School 2013 Playtech Apple iphone 4

Nu este nici pe departe , insa, la aceasta ora, un iPhone 4 este cel mai ieftin telefon produs de Apple pe care il puteti achizitiona de la operatorii de telefonie si din magazine. Nu conteaza ca are deja 3 ani. Are un panou Retina Display cu o rezolutie de 960 x 640, un procesor dual core si este capabil sa ruleze toate jocurile si aplicatiile din AppStore fara probleme. In plus, saptamana viitoare il veti putea actualiza cu noul iOS 7, o dovada in plus a faptului ca nici gigantul din Cupertino nu si-a pierdut increderea in smartphone-ul de fata.

Phablet-uri

Accesibil – Galaxy Note 2

Back To School 2013 Playtech Samsung Galaxy Note 2

Galaxy Note 2, terminalul lansat anul trecut de Samsung la IFA este cel mai bun exponent al conceptului de phablet. Calitatea constructiei este foarte buna, configuratia hardware nu este nici pe departe demodata, iar poate fi perceputa ca un avantaj, deoarece se reflecta in preturi mai mici pentru vechiul model. Stylusul face o treaba foarte buna pentru a va ajuta sa profitati de ecranul masiv intr-un mod creativ. Faptul ca gigantul sud coreean incepe din ce in ce mai mult sa-si actualizeze gadgeturile cu noi versiuni de Android nu este decat un motiv suplimentar pentru a va achizitiona cu inima deschisa phabletul de mai sus.


Performant – Xperia Z Ultra

Back To School 2013 Playtech sony xperia-z-ultra-entertainment-and-productivity-handwriting

Viziunea celor de la Sony asupra conceptului de phablet a fost lansata acum cateva luni sub forma lui Xperia Z Ultra. Este un gadget masiv care reuseste sa fie compact datorita filozofiei de design a japonezilor. Calitatea constructiei este impecabila iar faptul ca rezista la apa, la praf si la socuri este o combinatie senzationala pentru un gadget modern. In plus, vine si cu cateva superlative absolute a caror valoare nu trebuie niciodata trecuta cu vederea. Este cel mai subtire smartphone Full HD la 6,5 milimetri si cel mai mare. Panoul Triluminous este ,,din alt film” cand vine vorba de experienta de vizionare a unui clip de calitate, iar performanta hardware oferita de o configuratie actuala nicaieri nu este mai evidenta ca pe acest phablet de 6.4 inci. In plus, orice creion din casa poate fi folosit ca stylus pe

Tablete

Accesibil – Asus Google Nexus 7 2013

Back To School 2013 Playtech asus google nexus-7-2013

lansat anul acesta este un upgrade semnificativ fata de ceea ce vedeam anul trecut de la sud coreeni de la ASUS. Are un ecran de 7 inci Full HD, ruleaza cea mai noua versiune de Android, iar performanta oferita de procesorul Snapdragon S4 Pro tactat la 1,5 GHz este perfecta pentru orice scenariu imaginabil.  Daca reusiti sa puneti mana si pe versiunea cu LTE, puteti considera ca profitati de toate atuurile unei tablete moderne. In plus, vorbim de un dispozitiv Nexus, iar grija pe care cei de la Google o au pentru a-si actualiza dispozitivele nu trebuie neglijata nici o secunda.


Performant – Apple iPad

Back To School 2013 Playtech Apple iPad Retina Display 2012

Chiar daca tabletele cu iOS nu mai sunt cele mai populare din lume, iPad-ul reuseste in continuare sa-si mentina coroana in aceasta competitie acerba. Ecranul Retina Display cu 2048 x 1536 afiseaza imagini superbe, SoC-ul  A6X este creat in-house de este mai mult decat suficient pentru , iar conectivitatea LTE si dual-band WiFi nu reprezinta decat cireasa de pe tort. In plus, de ceva timp, puteti achizitiona acest gadget si cu 128 de GB de memorie interna, o caracteristica care va face sa uitati de faptul ca nu puteti extinde capacitatea tabletei cu carduri microSD.

Ultrabook-uri

Accesibil – Asus VivoBook X202E-CT035H

Back To School 2013 Playtech Asus Vivobook X200E

Incet, incet ultrabook-urile vor inceta sa mai fie niste gadgeturi pe care doar utilizatorii business si le permit, iar acest model din seria este primul exemplu al acestei directii. Are un panou sensibil la atingere de 11,6 inci cu 1366 x 768 pixeli, un Core i3 dual core la 1,8 GHz si un hard disk de 320GB cu 5400RPM si o calitate a constructiei care aduce aminte de seria mai scumpa de ultrabook-uri a producatorului, Zenbook.  In plus, calitatea audio oferita de combinatia dintre SonicMaster si difuzoarele Waves MaxxAudio 3 este cu siguranta peste majoritatea sistemelor de 11 de inci de pe piata. Ca un mic detaliu, costa doar 2000 de lei si singurul lui repros este ca bateria nu tine mai mult de 3 ore si jumatate pe redare de film.


Performant – MacBook Air
13

Back To School 2013 Playtech apple macbook air 13-inch mid-2013

Cand au aparut primele ultrabook-uri toti s-au gandit instantaneu la designul folosit de Apple in seria sa de sisteme ultraportabile . Motivul era ca aceste creatii gandite in Cupertino arata foarte bine, vine cu niste configuratii de invidiat si in acelasi timp sunt foarte compacte si usoare. Versiunea de 13 inci, desi nu este deloc ieftina, poate fi achizitionata cu pana la 512GB SSD, cu un Intel Core i7 de pana la 1,7GHz si un maxim de 8GB DDR3. In plus fata de generatiile trecute, noile configuratii cu procesoare Haswell au o autonomie sporita si un IGP Intel HD Graphics 5000 care face o treaba mult mai buna pe partea de gaming decat in anii trecuti.

Laptopuri

Accesibil – Lenovo IdeaPad G580AM (59-366652)

Back To School 2013 Playtech Lenovo ideapad Essential G580

Gamingul adevarat pe notebook-uri nu mai e de mult timp un mit, iar faptul ca gasim pe piata la 2000 de lei sisteme precum IdeaPad G580 nu poate fi perceput decat ca un motiv de bucurie pentru cei care vor sa faca un Crysis in deplasare. Combinatia dintre un Intel Core i3, 4GB DDR3 si un GeForce GT635M este suficienta pentru cele mai excentrice scenarii pe care le aveti in minte si, chiar daca rezolutia ecranului este destul de mica pentru o diagonala de 15 inci, va fi suficienta pentru 9 din 10 utilizatori. La 2.2 kilograme nu este foarte greu, conectica este generoasa, iar lipsa unei licente de Windows nu face decat sa duca pretul acestui sistem la o valoare imbatabila.


Performant – Alienware 14

Back To School 2013 Playtech Alienware M14 gaming laptop

Nimeni nu-si permite sa atace performanta unui sistem creat de deoarece americanii fac in fiecare an un efort semnificativ pentru a-si dota portabilele cu cele mai bune componente care rareori sunt ieftine. In acest caz particular, configuratia de 14 inci vine cu un procesor quad core i7-4700MQ tactat la 2,4 GHz, 16GB DDR3 de memori RAM tactata la 1600 MHz si o combinatie de invidiat dintre un hard disk de 750GB si un SSD de 64GB. Cireasa de pe tort este panoul Full HD mat care afiseaza niste culori remarcabile chiar si in lumina naturala. Daca tot vorbeam de gaming, sa nu uitam de unul dintre cele mai puternice GPU-uri din lume pentru sisteme portabile, GeForce GTX 765M cu 2GB GDDR5 de memorie dedicata.

Boxe Bluetooth

Accesibil – Jawbone Jambox

Back To School 2013 Playtech jawbone jambox

Am laudat si anul trecut aceasta creatie a celor de la Jawbone, iar in 2013, chiar daca au aparut foarte multe modele similare, revin la ea datorita pretului incredibil la care o gasiti in Romania de aproximativ 400 de lei. Vine in multe culori, are doua difuzoare puternice, un firmware upgradabil si un microfon care transforma -ul in unealta perfecta pentru teleconferinte. In plus, este printre putinele astfel de dispozitive care suporta conectarea la doua terminale simultan. Autonomia de 8 ore reprezinta o incantare enorma pentru oricine, iar faptul ca ascunde pe lateral si o intrare de semnal de 3,5 milimetri este inca un detaliu care nu trebuie trecut cu vederea.


Performant – Beats Pill

Back To School 2013 Playtech Beats Pill Beats By Dre

Viziunea celor de la asupra unei boxe portabile este foarte similara cu o pastila, de aici si numele de Pill. Nu este deloc ieftina la 800 de lei, insa calitatea audio este remarcabila, in parte datorita celor patru difuzoare de calitate. Arata foarte bine, precum majoritata produselor Beats by Dre si poata fi achizitionata in cinci culori, rosu, negru, alb, argintiu si roz. Fata de alte boxe cu specificatii similare, ,,pilula” vine cu NFC pe langa Bluetooth si pe spate are atat o intrare de 3,5 milimetri, cat si o iesire, o trasatura care va permite sa legati mai multe in serie pentru un sunet si mai spectaculos.

Casti

Accesibil – JVC HA-FR201-B

Back To School 2013 Playtech JVC HA-FR201-B casti in-ear

Am cautat foarte mult o pereche de casti decente in jurul valorii de 100 de lei si aceste creatii de la , la aproximativ 150 de lei, se incadreaza de minune. Sunt in-ear, sentimentul la utilizare este de trainicie, calitatea audio este peste medie, in timp ce microfonul de pe fir functioneaza perfect cu orice iPhone sau smartphone cu Android. Designul futurist este o incantare suplimentara si chiar daca negrul omniprezent pe casti si cabluri pare banal, cu siguranta nu veti trece neobservati in fata prietenilor cu acest model in-ear.


Performant – Beats By Dr.Dre Pro

Back To School 2013 Playtech beats by dre pro white right

Am riscat enorm in urma cu mai bine de doi ani cand am luat aceasta pereche de casti  datorita pretului care poate fi considerat fara probleme ca fiind exagerat. Din fericire, nici o secunda nu am fost dezamagit de atunci si le folosesc cateva ore in fiecare saptamana. Calitatea constructiei este extraordinara. In acest caz, iti ofera un sentiment de produs pe care il cumperi o data in viata, iar confortul oferit de casti in momentul in care le tii pe urechi nu dispare nici dupa cinci ore de auditie continua. Ca si tehnologie avansata prezenta in ecuatie, cablul din pachet poate fi bagat atat in casca stanga, cat si in cea dreapta, context in care cealalta mufa ramasa libera devine automat o iesire la care puteti conecta o boxa sau alta pereche de casti. Calitatea sunetului redat este capabil sa satisfaca chiar si cei mai pretentiosi audiofili.

Ghiozdan

Accesibil – Everki Beacon 18

Back To School 2013 Playtech everki-beacon-18-laptop-backpack-10-tablet-pocket-alimtech13-1305-28-alimtech13@14

Daca tot ati facut o investie semnificativa intr-un notebook masiv, ar fi pacat sa nu-l puteti lua, ocazional, in deplasari. Pentru aceasta sarcina, aveti nevoie de un ghiozdan precum cel de mai sus, gandit pentru laptopuri de pana la 18 inci in diagonala. In plus, in pachet primiti si husa din imagine in care ar trebui sa incapa fara probleme un PS3 sau un XBOX 360 ca sa va puteti juca si cand mergeti in deplasari indelungate departe de casa. Arata bine, e trainic si distributia greutatii se pare ca a fost optimizata la maxim.

Performant – Ogio Renegade RSS

Back To School 2013 Playtech ogio renegade rss

Considerat de multi cel mai bun ghiozdan pentru gadgeturi, Ogio Renegade RSS este complet diferit ca si constructie de majoritatea produselor care la prima vedere par similare. Calitate cusaturilor este impecabila, fermoarele sunt masive si rezistente, iar numarul buzunarelor este inimaginabil. Ca si reper, mai multe buzunare cu material de culoare rosie pe interior sunt marcate pentru a va atentiona ca pot gazdui produse sensibile. La aproximativ 850 de lei, acesta este un produs scump a carui valoare veti incepe sa o intelegeti cand veti pune mana pe el. Pana si bretelele sunt realizate din memory foam pentru a fi cat se poate de confortabile.

Camere foto

Compact – Sony CyberShot DCS-TX30

Back To School 2013 Playtech Sony Cybershot DSC-TX30

Daca tot v-ati decis ca smartphone-ul din buzunar nu face poze suficient de bune, macar sa va luati un aparat foto dedicat care sa impresioneze. DSC-TX30 de la este un astfel de aparat foto. La 1500 de lei, cam cat ati da pe un DSLR entry-level, TX30 este partenerul perfect pentru excursii de orice tip. In primul rand, rezista la inghet, la praf, la socuri si la lovituri fara sa arate ostentativ. Este construit atat de ermetic incat nu doar ca poate fi scapat in apa dar si filmeaza Full HD pana la 10 metri adancime. Are un senzor Exmor R de 18,2 megapixeli si chiar daca pare dintr-o bucata si aproape toate setarile se realizeaza prin touchscreen-ul OLED de 3,3 inci, obiectivul Carl Zeiss permite si un zoom optic de 5x. In plus, calitatea imaginilor este remarcabila chiar si in conditii de iluminare scazuta fara flash.

Mirrorless – Samsung NX300

Back To School 2013 Playtech Samsung NX300

Cea mai performanta camera a celor de la este un gadget modern ce integreaza o combinatie perfecta de optica de calitate si electronica rapida. Vine cu un amalgam de setari manuale, cum v-ati astepta de la un aparat foto mirrorless, dar in acelasi timp spatele este dotat cu un touchscreen generos pentru a modifica parametrii de captura si intr-un mod mai intuitiv. Are un senzor APS-C de 20,3 megapixeli si pe langa imagini statice poate captura filme Full HD cu o viteza de 60 de cadre pe secunda. Timpul de exepunere incepe de la 1/6000 secunde iar rata maxima de captura este de 8,6 cadre pe secunda la rezolutie maxima. In plus, puteti partaja rapid rezultatele cu un computer sau un smartphone datorita conectivitatii WiFI.

Multifunctionale

Accesibil – HP Deskjet 3515

Back To School 2013 Playtech HP Deskjet 3515 eAIO

Desi nu prea mai cred in utilitatea imprimantelor in cele mai multe contexte, este placut sa vezi ca producatorii se adapteaza rapid la aceasta piata aflata in scadere brusca. 3515 este un multifunctional cu un pret incredibil de mic, avand in vedere dotarile. La 300 de lei, aveti o imprimanta, un scaner si un copiator care se descurca la fel de bine si fara un PC in ecuatie. Imprima cu pana la 8 pagini pe minut cand vine vorba de alb negru si pana la 5 pagini cand vine vorba de color. Este capabila si de fotografii la o calitate decenta insa cel mai mare atuu al ei este dat de conectivitatea WiFi. Comunica de minune cu smartphone-urile si tabletele cu aplicatia ePrint instalata, iar daca nu aveti un telefon foarte destept, este suficient sa trimiteti un email la adresa asociata imprimantei pentru a lista aproape orice fel de document.

Performant – Epson L550

Back To School 2013 Playtech Epson L550

Aceasta este care in cutia aceea impozanta de pe lateral gazduieste cantitati masive de cerneala, motiv pentru care, chiar daca este o imprimanta cu jet, se ,,bate” de minune cu creatii similare dotate cu laser. Are cele mai mici costuri de imprimare datorita capului de imprimare MicroPiezo si a cernelii Epson. Poate scoate cu cartuse standard 4000 de pagini alb negru si 6500 de pagini color, aceasta valoare ajungand pana la 12.000 cu cele doua recipiente suplimentare de cerneala incluse in pachetul pe care il primiti la achizitie. Ganditi-va numai la faptul ca un cartus compatibil are o cantitate de 70 mililitri de cerneala si poate imprima pana la 33 de pagini pe minut in format alb negru si pana la 15 pagini cand vine vorba de color. Nu este foarte mica la 6,2 kilograme, dar joaca intr-o liga in care dimensiunea nu conteaza.

Sunteti gata de scoala ?

Mai sunt cateva luni deja pana la sarbatorile de iarna si aroma de vacanta nu a plecat inca din suflet. Cu toate ca acesta nu este un sentiment placut, cu lista de mai sus macar v-am mai „luat” mintile pentru cateva minute de la perioada grea care urmeaza. In plus, sunt ceva sanse sa va fi dat idei de niste gadgeturi pentru care merita sa strangeti bani, nu-i asa? Ar fi pacat sa nu va luati ceva dragut din cand in cand, daca nu in fiecare trimestru, macar o data sau de doua ori pe an. Exceptand persoanele foarte importante care va cunosc de o viata, nu uitati ca cele mai frumoase cadouri vi le faceti singuri, secretul este sa va spuna cineva ocazional ce s-a mai lansat in ultima perioada. Pentru asta suntem noi aici. 🙂

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele