18 mai 2013 | 11:50

HP OfficeJet Pro 276dw – Un multifunctional gata de actiune [REVIEW]

ACTUALITATE
HP OfficeJet Pro 276dw - Un multifunctional gata de actiune [REVIEW]

 

HP OfficeJet Pro 276dw este un , care se integreaza cu usurinta in reteaua locala si printeaza de pe orice suport. Tocmai pentru ca cei mai multi utilizatori casnici incep sa imprime din ce in ce mai putin odata cu terminarea studiilor, companiile incep sa acorde o atentie sporita mediului business, solutiilor pentru afaceri mici si mijlocii. In aceasta categorie intra si una dintre  de la HP. Cu un pachet bogat de functii si optiuni avansate de retelistica, de la prima vedere este evident ca nu vorbim de o solutie pentru acasa sau pentru un mediu in care scoatem la imprimanta 20 de pagini pe luna. OfficeJet Pro 276dw este solutia perfecta pentru un birou cu 5 – 10 calculatoare in care utilizatorii au nevoie atat de o imprimanta accesibila oricand, cat si de un copiator sau un scanner simplu de utilizat.

HP OfficeJet Pro 276dw front pornita review

Instalarea este simpla si necesita doar cativa pasi. Dupa ce ati scos imprimanta din cutie si ati legat-o la curent, este suficient sa trageti de capacul din fata in zona in care este trecuta denumirea multifunctionalului: HP OfficeJet Pro 276dw. In acel moment capul de imprimare se va muta in prim plan si veti putea monta cele 4 cartuse: negru, cyan, magenta si galben. Vad un avantaj semnificativ si in usurinta cu care poate fi scos capul de imprimare. In cazul unei defectiuni sau pentru o instalare mai usoara a cartuselor este suficient sa ridicati o clapeta din lateralul capului si acesta va deveni mobil. Chiar si cartusele demo, incluse in cutie, sunt suficiente pentru aproximativ 1000 de coli, motiv pentru care nu ar trebui sa va faceti griji prea curand dupa achizitie.

In rest cartusele compatibile au codurile CN049AE, CN045AE, CN046AE, CN047AE, CN048AE. Cu aproximativ 1000 de coli cu acoperire 5%  pentru cartusul negru, pretul de aproximativ 85 de lei este o afacere buna. Cartusele color de capacitate XL, capabile sa imprime pana la 1500 de pagini cu acoperire 5% sunt cu aproximativ 10 lei mai ieftine decat cartusul negru.

HP OfficeJet Pro 276dw top pornita review

Design si conectica

OfficeJet Pro 276dw de la HP este un mic gigant. , dominat de culori mate si linii simple de design, acest multifunctional iti da impresia de un dispozitiv serios. Are 12,7 kilograme iar dimensiunile sale sunt egale cu 494 x 460 x 315 milimetri. Lungimea aparatului creste pana la 650 de milimetri in momentul in care extindeti tava pentru hartie si montati accesoriul pentru functia de imprimare duplex. Pe spatele aparatului gasiti portul USB 2.0, un port Ethernet 10/100 Mbps, o intrare RJ-11 pentru functia de fax si locasul pentru cablul de alimentare.

In partea stanga avem un cititor de carduri SD, un host USB 2.0 la care puteti conecta stick-uri de memorie si, in partea dreapta,  butonul de power. Intreaga parte de interactiune se poate realiza exclusiv printr-un panou sensibil la atingere care raspunde foarte bine la comenzi si al carui meniu este disponibil, printre multe altele, si in limba romana. Tot la capitolul conectica intra abilitatile de imprimare wireless ale acestui dispozitiv. Desi se integreaza fara probleme intr-o retea wireless, datorita modulului intern IEEE 802.11b/g/n, interesanta este abilitatea lui 276dw de a functiona ca si punct de acces. Practic, puteti crea o retea fara fir cu ajutorul imprimantei la care sa va conectati in cazul in care nu aveti un router wireless.

Tocmai pentru a intari ideea de utilizare intensa, pe langa tava de hartie care poate gazdui fara probleme 250 de pagini, noul multifunctional din seria OfficeJet Pro integreaza si un document feeder de 50 de pagini. Acesta din urma este util in cazul in care aveti de scanat sau copiat un volum mai mare de hartii. Tava de iesire suporta 150 de coli.

HP OfficeJet Pro 276dw front off review

Functii avansate

Noul multifunctional de la HP poate inlocui, fara costuri exagerate, o imprimanta rapida, un scanner eficient, un fax dedicat si un xerox. Pe langa aceste abilitati evidente, in functie de ce va doriti sa faceti, 276dw de la HP poate inlocui si un computer in foarte multe scenarii. In primul rand, este compatibil cu Apple AirPrint, Google Cloud Print, HP ePrint si HP ePrint Wireless Direct. Atata timp cat imprimanta este integrata in reteaua locala si este conectata la internet, aveti mari sanse sa imprimati de oriunde, oricand, pe imprimanta de acasa. AirPrint este protocolul celor de la Apple si va permite sa imprimati de pe orice iDevice fara nici un fel de procedura de configurare. Cat sunteti in aceeasi retea cu imprimanta, puteti imprima o poza sau o pagina web in cateva secunde.

Daca vreti sa beneficiati de functii mai avansate de formatare si paginatie sau folositi un terminal cu Android, aplicatia cross-platform HP ePrint e solutia. Cu aplicatia de iOS sau Android HP Printer Control puteti chiar si sa scanati prin intermediul unui smartphone. In ultima instanta, va puteti crea un cont pe HP Web Services, puteti asocia o adresa de email imprimantei si din acel moment puteti imprima de pe orice dispozitiv conectat la internet, oriunde va aflati printr-un simplu mesaj trimis catre OfficeJet Pro 276dw. Daca va grabiti, puteti imprima fisiere de pe un card de memorie sau un stick USB si puteti scana fara probleme documente pe aceleasi medii de stocare. Partea de imprimare fata verso(duplex) reprezinta un avantaj semnificativ si un mod simplu prin care sa economisiti hartie.

Un alt avantaj este dat de scannerul inteligent din partea de sus a multifunctionalului. Acesta din urma, pe langa faptul ca poate prelucra 50 de pagini fara interventia utilizatorului, lucreaza la fel de bine cu pagini imprimate pe o parte sau pe ambele parti. In plus, poate scana pana la o rezolutie de 4800 dpi si poate trimte rezultatul catre un director partajat din retea, prin email, stick USB sau SD. Si mesajele de tip fax receptionate de aparat beneficieaza de acelasi tratament. Fax-urile pot ajunge instantaneu intr-o casuta de email, intr-un director de pe computer sau o locatie din reteaua locala. Merita retinut ca atat documentele scanate cat si cele primite prin FAX pot fi salvate atat in format TIFF, BMP sau JPEG cat si RTF, TXT sau PDF cu text selectabil. HP 276dw poate copia documente la o rezolutie maxima de 1200 x 600 pixeli, alb negru sau color, si poate micsora sau mari continutul copiat de la 25 pana la 400 procente.

HP OfficeJet Pro 276dw pagina test font 1

Performanta si concluzie

Fiind o imprimanta pentru mediul business care se lauda cu o performanta similara cu cea a unei imprimante laser, la costuri mai mici, am fost foarte curios sa testez rapiditatea la imprimare in cateva scenarii diferite.  Pentru test am folosit un document de 10 pagini cu text Lorem Ipsum, dupa cum se poate vedea si in fotografia de mai sus. Imprimarea respectivului document cu font Arial de dimensiune 12 a durat 37,2 secunde, o durata care se incadreaza destul de bine in specificatiile producatorului, mai ales daca avem in vedere cele aproximativ 9 secunde aferente imprimarii primei pagini. In momentul in care am activat modul duplex, acelasi document de 10 pagini a durat 76 de secunde sa ajunga pe cinci coli A4.

Cu un font Arial de 4, imprimarea primelor 5 pagini din respectivul document a durat 55,6 secunde. Pentru ca cele mai multe documente contin atat text cat si fotografii, rareori doar una dintre cele doua, am facut si un test cu o prezentare de 10 pagini in Power Point. Respectiva imprimare a durat 143,4 secunde. Cu toate ca nu vorbim de o imprimanta foto si nici nu ar fi foarte eficient economic sa incepeti sa listati deseori fotografii, am fost curios si de rapiditatea la acest capitol. O fotografie de dimensiune A4, fara rama, la cea mai buna calitate a fost imprimata pe hartie foto in 73 secunde.

HP OfficeJet Pro 276dw pagina test colorimetrie

Pe langa viteza, precizia imprimarii si acuratetea culorilor este de asemenea importanta. Pentru a testa aceste caracteristici am folosit cateva imagini si acelasi document cu Lorem Ipsum. Am fost incantat de imprimarea precisa a documentului chiar si cu font de unu sau doi milimetri, textul fiind lizibil. Pentru a vedea la prima mana despre ce este vorba, in documentul de mai sus, cel mai mic rand de text este imprimat cu font de unu si dimensiunea fontului creste cu increment de unu la fiecare paragraf, de jos in sus. Concluzia testului este ca OfficeJet Pro 276dw, combinata cu capul de imprimare performant, se comporta foarte bine chiar si cand este vorba de elemente care necesita o precizie foarte mare.

Dupa cum se poate vedea in imaginile alaturate, fotografii ale paginilor imprimate, acuratetea culorilor este de asemenea remarcabila. Intregul spectru coloristic este reprodus cu precizie si nu este sesizabil nici un pic de zgomot de imagine. Acesta din urma este intalnit deseori la imprimantele care nu sunt speciale pentru foto. Cu alte cuvinte, puteti avea incredere ca paginile imprimate recreeaza perfect continutul din fisierul sursa. Consumul de energie electrica maxim specificat pentru acest model este de aproximativ 35 watti. Aceasta valoare scade pana la 7,1 watti cand multifunctionalul se afla in stand by si pana la 0,11 watti cand acesta inchis. Pretul de achizitie in tara noastra pentru un HP OfficeJet Pro 276dw  este de aproximativ 1200 lei.

Chiar daca la prima vedere aceasta valoare ar putea parea exagerata, performanta, functiile avansate si elementele de retelistica fac o treaba mai buna decat ma asteptam in a justifica respectiva suma. In definitiv vorbim de un aparat cu o viata lunga, cu costuri decente pentru consumabile si suport pentru cartuse XL, capabile sa imprime pana la 1500 de pagini. Daca avem in vedere si usurinta procesului de instalare, combinata cu utilizarea intuitiva a tuturor functiilor, cu un pic de noroc s-ar putea sa mai castigati o parte din valoare prin eliminarea costurilor de mentenanta. Nu uitati ca acest model nu este destinat utilizatorilor casnici, aspect care se reflecta intr-o anduranta sporita a intregului ansamblu.

HP OfficeJet Pro 276dw pagina test culori spectru rgb

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele