Sistemele portabile Alienware beneficiaza de un upgrade semnificativ

Sistemele portabile Alienware beneficiaza de un upgrade semnificativ

Inginerii de la de design-ul din 2009 si au decis sa inlocuiasca atat interioriul, cat si exteriorul propriilor notebook-uri.

Alienware 14 17 18 Haswell upgrade1

Alienware a profitat de ocazie la E3 pentru a anunta reinventarea seriei sale de laptop-uri de gaming. In primul rand, numele acestora sunt mai simple. In loc de M14x, M17x si M18x, noile denumiri sunt formate din si diagonala ecranului, astfel avem Alienware 14, 17 si 18.

Sunetul din noile sisteme este asigurat de Klipsch si certificat de Dolby. Partea de retelistica se bazeaza pe un chipset Killer Networks optimizat pentru gaming. Toate cele 3 modele pot fi achizitionate cu panouri Full HD 1080p, chiar si ,,micutul” de 14 inci si aproape 3 kilograme. Procesoarele folosite acum sunt Core i7 de generatie a patra care in functie de buget, sunt tactate de la 3,4 la 4 GHz. Cantitatea de memorie RAM standard este de 8GB, dar poate cu usurinta sa ajunga la 32GB DDR3. Placile video sunt cele mai importante la sistemele Alienware, iar in acest caz au fost alese NVIDIA GeForce GT 750M pentru configuratiile de baza si GTX 780 pentru cele mai performante.

Doar Alienware 18 va putea fi achizitionat cu doua GPU-uri GTX 780 in SLI. Pentru prima oara, toate cele trei laptopuri pot fi achizitionate cu trei hard disk-uri, doua hard disk-uri in RAID si un SSD sau doua hard disk-uri si o unitate optica. Bateriile standard pentru noile sisteme vor fi de 69 Whr in cazul modelului de 14 si 86 Whr in cazul celor de 17 si 18 inci. Avand in vedere ca Alienware promite 7 ore de autonomie pentru mezinul familiei, toate acele kilograme ar putea fi justificate.

Ca preturi, un Alienware 14 incepe de la 1200 dolari, un Alienware 17 incepe de la 1500 si cel mai mare sistem al companiei, Alienware 18 are un pret de pornire de 2100 dolari. Cu dimensiuni generoase si destul de grele, noile sisteme Alienware nu sunt foarte portabile, cu toate acestea, au mari sanse sa fie cele mai puternice configuratii portabile existente la ora actuala.

Alienware 14 17 18 Haswell upgrade2

Citește și: