ASUS VivoBook V551, un ultrabook cu procesor Intel Haswell

ASUS VivoBook V551, un ultrabook cu procesor Intel Haswell

Incep sa fie anuntate din ce in ce mai multe sisteme cu procesoare Intel Haswell, motiv pentru care .

asus vivobook

Nu mai dureaza mult si vom fi bombardati cu sisteme dotate cu procesoare Intel de generatia a patra. Printre primele astfel de creatii se numara si noua serie de ultrabook-uri ASUS VivoBook.

Un exponent de incredere al noii generatii de ultraportabile de la ASUS este VivoBook V551 dotat standard cu un Intel Core i7-4500U tactat la 1,8 GHz si ajutat de 8 GB de memorie RAM DDR3 1600 MHz. Partea de procesare grafica va fi realizata de cel mai nou GPU mobil de NVIDIA, GeForce GT 740M. Ecranul este de 15,6 inci iar rezolutia nativa e egala cu 1366 x 768. Un pic dubioasa este prezenta unei unitati DVD Writer. In conditiile in care vorbim totusi de un ultrabook, o unitate optica nu face decat sa fie un consumator suplimentar de energie si un element care sporeste semnificativ greutatea notebook-ului. Tot un pic neobisnuita este greutatea de aproximativ 2,4 kilograme. Odata cu noua generatie de ultrabook-uri, Intel a mai relaxat probabil specificatiile acestei categorii de sisteme. Cu un pret un pic peste 1000 de dolari, desi puteti face deja precomanda la un VivoBook V551, nu este disponibila momentan si o data de livrare.

Cei de la Intel au promis ca noile ultrabook-uri construite cu procesoare Haswell vor fi capabile de o autonomie cu pana la 50% mai mare in comparatie cu ,,vechile” procesoare Ivy Bridge la aceeasi frecventa. Ramane sa testam si noi aceasta performanta in cateva saptamani.

asus vivobook v551 intel haswell ultrabook

Citește și: