Copiii actorilor celebri din România care au ales să le calce pe urme. De la Dem Rădulescu, la Maia Morgenstern, Vladimir Găitan, Florin Piersic, Ștefan Bănică sau Șerban Ionescu

de: Andrei Tilimpea
29 04. 2023

Astăzi avem pentru voi un subiect care sperăm că vă va face să simțiți mult drag în suflet, aducându-vă aminte de unii dintre cei mai buni actori pe care cinematografia noastră i-a avut.

Vom vorbi despre copiii actorilor celebri din România, care au ales să le calce pe urme. De la Dem Rădulescu, la Maia Morgenstern, Vladimir Găitan, Florin Piersic, Ștefan Bănică sau Șerban Ionescu.

Hai să aflăm mai multe detalii!

Tudor, fiul Maiei Morgenstern

Tudor Istodor are 38 de ani și este un actor român de film, televiziune, voce și de teatru. Părinții lui sunt celebra actriță Maia Morgenstern și actorul Claudiu Istodor. Are 20 de filme de televiziune sau scurte, la activ, și susține că se simte norocos că părinții i-au fost profesori. Tudor lucrează cu Teatrul evreiesc, teatre independente, Teatrul Mic și Teatrul Odeon.

„Tot timpul era o bucurie și așa mi-a zis și tata, când mi-am luat inima-n dinți și i-am spus că vreau să fac asta: ‘Da, te înțeleg, e cea mai frumoasă meserie din lume’”, mărturisea Tudor Istodor.

Maia Morgenstern mai are o fiică mijlocie, pe nume Eva Lea Cabiria, care a apărut alături de mama ei pe scena Teatrului Evreiesc, de mai multe ori.

Irina, fiica maestrului Dem Rădulescu

Tânăra de 36 de ani este actriță la Teatrul Mic din București și, totodată, fiica actriței Adriana Șchiopu. Este convinsă că e meseria pe care tatăl ei, marele actor Dem Rădulescu, și-ar fi dorit ca ea să o urmeze. Irina avea 13 ani când și-a pierdut tatăl și știa deja că va urma drumul „Bibanului”. Azi apare în piese de teatru alături de Gheorghe Visu sau Cristi Iacob, și alături de Florin Călinescu în serialul „Tanti Florica”.

„În sinea mea, m-am gândit și la faptul că el ar fi fost fericit că pasiunea a rămas în familie. Pentru viața personală, cred că am păstrat de la el discreția. El era un om extrem de discret. Era dificil de mers cu el pe stradă, mai ales pe timp de zi, pentru că se strângeau pâlcuri, pâlcuri de oameni în jurul lui”, spune Irina Rădulescu despre tatăl ei.

Florin, fiul lui Florin Piersic

Florin Piersic jr., în vârstă de 54 de ani, este regizor de teatru și film, scenarist, actor și scriitor român. Este rodul iubirii dintre actorii Tatiana Iekel și celebrul Florin Piersic. A regizat 7 filme, 6 clipuri muzicale, a scris 3 scenarii de filme, 3 cărți și a avut peste 30 de roluri. A primit 12 premii pentru toată activitatea sa. Cu tot talentul și succesul său, Florin a avut o relație dificilă cu tatăl lui.

„Ruptura s-a produs treptat, dar au fost și momente bruște. A fost un moment în care, la „Fix Alert”, am făcut o conferință de presă și eu credeam foarte mult în momentul acela, în filmul ăla și în toată echipa. Toți cei care lucraserăm la el eram ca o familie. El a venit și a făcut cumva bășcălie și cred că acela a fost un moment de ruptură, pentru că m-a durut. Ciudat e că el nu și-a dat seama că îl lovește pe propriul lui fiu. M-a șocat gestul, numai că l-am iertat. L-am iertat și eu rămân cu lucrurile bune”, a dezvăluit Florin Piersic Jr.

Gloria, fiica lui Vladimir Găitan

Vladimir Găitan a fost „unul dintre cei mai importanți actori români”, fiind decorat cu Ordinul Național Serviciul Credincios, în grad de Cavaler. După 7 sarcini eșuate, se naște Gloria Găitan, cea care a călcat pe urmele tatălui său și a absolvit UNATC în 2007. Aceasta a avut plăcerea de a juca într-o piesă de teatru alături de Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin.

„A fost mereu foarte înțelegător. Suntem conştienţi că avem atâţia privitori şi sunt emoţii, dar comunicarea e extraordinară. Şi piesa e de-aşa natură… Suntem tot tată şi fiică… Tata s-a stins din viață acasă, alături de familie, așa cum a fost și ultima sa dorință”, sunt câteva amintiri de-ale Gloriei Găitan, acum în vârstă de 38 de ani.

Radu, fiul lui Ștefan Bănică Jr.

Radu Ștefan Bănică este fiul celebrului Ștefan Bănică și al Cameliei Constantinescu. În vârstă de 21 de ani, tânărul calcă pe urmele tatălui și bunicului său, celebrul actor de teatru și film Ștefan Bănică, care a cochetat și cu muzica. Radu a absolvit studiile Liceului Teoretic Jean Monnet și a urmat cursurile UNATC. A jucat în piese de teatru și a avut și o apariție în cadrul unei emisiuni TV.

„Mama este PR-ul meu numărul 1, are grijă să am imaginea țiplă și îi mulțumesc pentru asta. Dar eu de mic am învățat ce trebuie să fac, ce trebuie să vorbesc, cât să îmi fie natural. Până la urmă, nu vreau să fac de râs numele meu…”, a povestit Radu, fiul lui Ștefan Bănică Jr.

Oana, fiica lui Amza Pellea

Oana Pellea, în vârstă de 61 de ani, este fiica celebrului actor Amza Pellea cu Domnica Mihaela. A studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, actualul UNATC. Datorită talentului său, a primit decorația Crucea Casei Regale a României la 25 octombrie 2012, înmânată chiar de Regele Mihai I al României. Are peste 50 de roluri importante în teatru și 20 în film.

„Amza a făcut parte din categoria artiştilor care ‘ard’. Oriunde ar fi fost, dăruia atât de mult din el, din bucurie, din suflet şi din cinste, încât chiar toată viaţa lui ‘a ars’. Şi acasă, şi pe platourile de filmare, şi la teatru, şi la institut… A fost aşa, ca un izvor care tot dăruia. Şi consumul acesta de lumânare superbă l-a costat. Sau nu, pentru că eu cred că lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie să se întâmple şi probabil că a trebuit să plece la 52 de ani”, spunea Oana Pellea despre marele Amza, Nea Mărin miliardar.

Carol, fiul lui Șerban Ionescu

Carol este fiul regretatului actor Șerban Ionescu și al Magdei Catone, care și-a petrecut copilăria prin teatrele unde părinții lui au jucat. Are 25 de ani, este nonconformist și a ales să calce pe urmele tatălui său. Este absolvent al UNATC „I.L. Caragiale” și actor la Teatrul Ion Creangă, Metropolis, Teatrul Dramaturgilor, Teatrul Luni și Clubul Țăranului. A jucat în peste 10 filme și 16 piese de teatru.

„Nu mă preocupă nici talentul, nici comparația cu tatăl meu. Ci să existe un mediu ca toți oamenii să se poată compara cu ei însiși, să se compare cu eul de ieri, să-și dorească ceva de la eul de mâine. Talentul e doar o părere subiectivă, dacă ne place sau nu. Mi-e greu să povestesc amintirile cu tata, am cu amândoi. Cu Magda le pot depăna și acum, mă bucur. Cred că am fost la 8 ani la primul lui film. Dar nu mai știu exact. L-am uitat, ce mai conează”, sunt mărturisirile lui Carol despre tatăl său.

Ilinca, fiica actorului Gelu Manolache

Ilinca Manolache este fiica actorului Dinu Manolache și a actriței Rodica Negrea, în vârstă de 37 de ani. Tânăra a absolvit Facultatea de Teatru a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. A primit, în 2016, premiul UNITER pentru Cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolurile din „Anul dispărut. 1989”.

„Am vrut să folosesc această expunere pentru a îmi arata solidaritatea față de victimele abuzurilor de orice fel. Mulțumesc victimelor pentru curajul de a înfrunta trauma prin care au trecut din cauza abuzatorilor și că vorbiți despre asta. În al doilea rând, am vrut să transmit un mesaj și abuzatorilor din UNATC I.L. Caragiale. Vă asigur că nu uităm, că vă vedem și știm ce faceți, suntem aici și ne-am săturat!”, susține Ilinca Manolache.