Marea dragoste a lui Dem Rădulescu. Bibanul s-a îndrăgostit iremediabil de o elevă de-a sa, actrița cu voce de copil

Marea dragoste a lui Dem Rădulescu. Bibanul s-a îndrăgostit iremediabil de o elevă de-a sa, actrița cu voce de copil

Dem Rădulescu, poreclit Bibanul, este unul dintre cei mai mari actori pe care i-a avut România, în epoca comunistă, însă și după aceea, astfel că va rămâne, cel mai probabil, de-a pururi în memoria colectivă a românilor.

Cu toate că îl știm din multele comedii în care a jucat, de-a lungul anilor, puțini sunt cei care cunosc detalii despre viața personală a artistului.

Dem Rădulescu / Foto: Studiourile Buftea
Dem Rădulescu / Foto: Studiourile Buftea

Dem Rădulescu s-a îndrăgostit iremediabil

Dem Rădulescu a fost căsătorit cu cea care avea să devină Paula Rădulescu. Despre relația cu marele actor, ea vorbit, mai târziu, spunând că a avut un noroc uriaș fiind căsătorită cu acesta, întrucât „nu se atingea nimeni de ea”.

„Pe vremea aceea, la Râmnicu Vâlcea, seara se ieşea la plimbare pe bulevard. Şi gaşca din care făceam parte bătea bulevardul, ne întâlneam pe sub castani. Se pare că obiceiul acesta era şi de pe vremea când Dem Rădulescu era de vârsta mea, el fiind mai mare decât mine cu nouă ani. Într-o seară, m-a ochit în timp ce era cu un prieten de-ai lui căruia i-a zis „Cine e fata aia? Aş vrea să o cunosc şi eu“. Iar prietenul lui îi spune „Stai că mă duc să o scuz“. Aşa se făcea atunci, adică să se scuze că vrea să mă cunoască Bibanu’. Iar eu i-am zis că nu vreau să îl cunosc. Ştiam cine este pentru că era deja vedetă, nu aveam cum să nu fi auzit, mai ales că era tot din Vâlcea. Până la urmă m-a convins prietenul lui să îl cunosc. Am făcut cunoştinţă în acea seară, iar după trei luni ne-am căsătorit”, a povestit Paula Rădulescu pentru Adevărul.ro.

I-a devenit soț la scurt timp după ce s-au cunoscut și, conform declarațiilor acesteia, el i-ar fi fost mentor în viață și ar fi învățat-0 cum să treacă peste obstacolul vocii sale de copil, care a împiedicat-o să performeze în teatru, în ciuda eforturilor de a-și schimba timbrul, astfel încât să se muleze pe o gamă mai largă de roluri.

Bibanul, un profesor excelent

În cadrul aceluiași interviu, Paula Rădulescu a mărturisit că Dem Rădulescu era, într-adevăr, un artist fără pereche, în țara noastră: debordând de umor și spontaneitate, în plus, fiind și un profesor extrem de bun.

„Dem Rădulescu era un profesor excelent, un comic fără egal şi un tip cu o spontaneitate intelectuală teribilă. El adăuga şi completa personajele, mai ales când nu era vorba de o piesă clasică, dar şi atunci mai umbla pe marginea textului”, a mai declarat Paula Rădulescu, despre marele actor român.