5 tehnologii de transport futurist care vor transforma lumea
Epoca așteptată cu nerăbdare a transportului futurist ar fi cu adevărat interesantă și palpitantă, deoarece noile și avansatele moduri de transport futurist le vor înlocui complet pe cele actuale, transformând radical sectorul transporturilor și declanșând o schimbare de paradigmă.
Mașinile autonome au fost piesele de rezistență evidente ale transportului viitor, dar zeitgeist-ul epocii nu este limitat doar la mașini autonome și include multe altele care sunt la fel de impresionante ca și mașinile autonome și oferă un potențial uimitor de transformare pentru lumea în care locuim.
Să aruncăm o scurtă privire asupra a cinci moduri de transport viitoare.
Mașinile Autonome
Evoluțiile recente în cloud computing și tehnologiile emergente precum AI, IoT și LiDAR au transformat mașinile autonome de la o viziune la o realitate actuală, deoarece multe companii și-au anunțat planurile de lansare a mașinilor autonome, iar probele acestor mașini se desfășoară deja în diferite orașe ale lumii.
Companii precum Waymo și Tesla sunt avangarda revoluției autonome. Recent, Drive.ai, o companie bazată pe Silicon Valley, care construiește un software pentru autoturisme, a anunțat că va oferi călătorii gratuite pasagerilor din Frisco, Texas.
Autovehiculele autonome vor copleși industria auto existentă și vor fi cele mai mari și mai uluitoare transformări de la începutul secolului al XX-lea.
Mașinile de ridesharing transformabile
Mașinile de ridesharing din viitor ar avea capacitatea de a se metamorfoza în diferite forme. Acest lucru ar crește, de asemenea, nivelul de bază al funcționalității lor, împreună cu versatilitatea.
Toyota a dezvoltat un concept de vehicul cunoscut sub numele de e-Palette, care poate fi transformat dintr-o cabină normală în magazin care vinde orice fel de marfă sau într-o autoutilitară de livrare.
Ceea ce înseamnă, practic, că un taxi care merge dimineața ar putea deveni un magazin de tricouri seara și o camionetă pentru livrarea de alimente noaptea. Companiile ar modifica, de asemenea, locurile în autoutilitare și autobuze, pentru a le face mai convertibile în viitor. Rutele personalizate determinate de datele utilizatorilor vor vedea, de asemenea, în curând lumina zilei.
Metrourile futuriste
Tesla și fondatorul său Elon Musk au o reputație binemeritată pentru a fi nonconformiști tehnologici. Un alt plan al lui Musk este crearea unui sistem de metrou futurist. Construcția de noi sisteme de metrou se desfășoară într-un ritm mai lent în SUA. Dar bucla futuristă este deja încercată în Los Angeles.
Tesla a terminat de construit prima sa întindere a unui tunel în oraș, care va transporta oamenii în propriile lor mașini sau „păstăi” pietonale la viteze de până la 250 de kilometri la oră.
Sistemul de transport futurist va permite oamenilor să evite traficul și să facă naveta rapid. Cu toate acestea, dezavantajul este riscul asociat cu aglomerația și blocajul la intrarea în tunel, întrucât tot mai mulți oameni vor lua aceste păstăi ca mijloc de transport super rapid.
Hyperloop-urile
Hyperloop, așa cum sugerează și numele, este un tub sigilat sau un sistem de tuburi prin care o capsulă poate călători fără rezistență la aer sau frecare, transportând oameni sau obiecte la viteză mare. Tesla și Hyperloop One sunt două dintre cele mai mari companii care dezvoltă acest sistem.
Hyperloop le-ar permite călătorilor să călătorească la o viteză maximă de 965 de kilometri la oră, care este de peste două ori cea mai mare viteză a celui mai rapid tren. Proiectele Hyperloop sunt dezvoltate în multe părți ale lumii, inclusiv în San Francisco și Baltimore.
Tesla a construit, de asemenea, o pistă de testare de 500 de metri în Nevada. Dar există multe provocări în dezvoltarea Hyperloop, inclusiv sarcina minuțioasă de a construi un tub de vid pe sute de mile de teren și de a investi miliarde de dolari.
În afară de asta, Hyperloop trebuie să circule numai în linie dreaptă, astfel încât pasagerii să nu se îmbolnăvească din cauza acestei forme de transport futurist. Obținerea autorizațiilor de mediu și de altă natură în scopul tehnologiei este o sarcină dificilă și o mulțime de oameni presupun că este exagerată și extravagantă.
Taxiurile zburătoare
Taxiurile care zboară pot părea direct dintr-un roman științifico-fantastic sau dintr-o fantezie a minții umane, dar proiectul de taxi zburător este cât se poate de realist.
Companii mari precum Uber, Boeing și Airbus au început să dezvolte această tehnologie. Startup-urile din Silicon Valley arată, de asemenea, entuziasm cu privire la taxiurile care zboară. Uber intenționează să piloteze aceste taxiuri până în 2023 și pentru acest efort a colaborat și cu NASA.
Conform acordului încheiat între cei doi, Uber își va împărtăși planurile de implementare a unei rețele de ridesharing de aviație urbană. NASA va folosi cele mai noi tehnologii de modelare și simulare a computerului pentru gestionarea spațiului aerian, pentru a evalua impactul avioanelor mici – de la drone de livrare la avioane de pasageri cu capacitate de decolare și aterizare verticale – în medii aglomerate.