Taxiurile zburătoare vor putea deveni realitate până în 2023

Taxiurile zburătoare vor putea deveni realitate până în 2023

Viitorul industriei Urban Air Mobility a făcut un pas important după ce Volocopter și Japan Airlines (JAL) au semnat un acord de colaborare.

Planul este ca cele două companii să lucreze împreună pentru a dezvolta un serviciu de taxi aerian în Japonia, la nivel comercial în următorii ani.

Noul acord speră să promoveze soluții de călătorie curate și eficiente pentru viitor.

Servicii de taxi în zbor

Compania germană Volocopter a dezvăluit cel mai nou prototip – “taxi aerian” electric – la un aeroport lângă Paris.

Conceput ca o metodă de transport a viitorului, designerii săi spun că Volocopter, un taxi fără șofer, care zboară, va revoluționa modul în care călătorim în orașe.

Avionul, cunoscut sub numele de eVTOL (Electric Vertical Take-off and Landing), a fost conceput pentru a transporta oameni prin orașe și medii urbane. Aeronava rulează cu nouă baterii electrice și poate transporta un pilot și un pasager.

Volocopterul va fi testat din iunie 2021 pe aeroportul din Pontoise, lângă Cergy, la 35 km vest de Paris.

Dacă testele de anul viitor vor aduce rezultate concludente, autoritățile de la Paris speră să aibă un prototip pregătit pentru zboruri demonstrative la timp pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Avioanele electrice ale companiei germane Volocopter poartă 18 rotoare și pot transporta până la doi pasageri, sau echivalentul în mărfuri, pe distanțe de 35 km, cu viteze de până la 110 km / h.

Mai mult, aeronava funcționează cu energie curată, iar compania speră să reducă la minimum timpul de călătorie, precum și emisiile de carbon.

Nu este o surpriză reală JAL se alătură Volocopter, deoarece compania aeriană japoneză a investit în Volocopter încă de la începutul acestui an. Noul acord dintre cele două companii consolidează colaborarea, pentru a promova soluțiile de mobilitate aeriană în orașele și zonele periferice japoneze.

Avioanele Volocopter au fost văzute pentru prima oară pe cer în 2017, când  Volocopter a lansat un zbor cu un taxi aerian autonom în Dubai.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: