Număr masiv de companii înscrise pentru teste cu mașini autonome pe drumuri publice

Număr masiv de companii înscrise pentru teste cu mașini autonome pe drumuri publice

Department of Motor Vehicles (DMV) din California tocmai a acordat permisiunea Cruise, compania auto cu conducere automată a General Motors, pentru a-și testa autovehiculele autonome fără ca cineva să fie pe scaunul șoferului. Acest lucru se va întâmpla pe drumurile publice din California. Deci, încă un pas important pentru a testa mașini fără șofer.

California a acordat autorizații care permit teste fără șofer către 60 de companii, relatează The Verge. Dar Cruise este doar a cincea care are permisiunea de a testa mașinile care sunt complet goale. Cu permisia în mână, Cruise speră să fie prima care va testa o mașină fără șofer pe străzile din San Francisco.

Dan Ammann, CEO-ul companiei Cruise, a declarat într-o postare pe blog că este posibil ca compania să nu fi fost prima care a primit aprobarea să testeze mașinile fără șofer, dar intenționează să fie primul care să testeze mașini fără un conducător auto în San Francisco.

„Înainte de sfârșitul anului, vom trimite mașini pe străzile din San Francisco – fără benzină și fără nimeni la volan”, a scris Dan Ammann, CEO al companiei Cruise, pe un blog al companiei. „Pentru că scoaterea în siguranță a șoferului este adevăratul reper al unei mașini cu conducere automată și pentru că arderea combustibililor fosili nu este o modalitate de a construi viitorul transportului”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al companiei Cruise a refuzat să clarifice către The Verge dacă va pune pe cineva pe scaunul pasagerului, pentru orice eventualitate, sau dacă compania își va urmări vehiculele fără șofer prin San Francisco în timp ce își vor efectua testele.

Dar DMV a impus unele reguli proprii – cum ar fi aprobarea doar a testelor pe anumite străzi și o limită de viteză de 30 MPH.

Cruise încă nu și-a demonstrat public vehiculele fără conducător auto complet, spre deosebire de rivalul Waymo, care tocmai săptămâna trecută a anunțat că va pune la dispoziția mai multor clienți serviciul său complet de conducere fără șofer din Phoenix, Arizona.

Citește și: