Când o să avem mașini zburătoare, conform șefului Boeing

Când o să avem mașini zburătoare, conform șefului Boeing

Mașinile autonome zburătoare au aparținut tot timpul de domeniul SF-ului. Le vedeam în filme și desene animate și nu ne gândeam că vor deveni realitate. Șeful Boeing crede că în mai puțin de cinci ani le vom putea vedea pe cer.

Dennis Muilenburg, CEO-ul Boeing, a declarat în cadrul GeekWire Summit că el crede că un vehicul autonom capabil să zboare va deveni realitate în mai puțin de cinci ani. El a mai spus că Boeing lucrează deja la prototipuri de vehicule zburătoare și că se așteaptă ca într-un an să înceapă să le testeze.

„Imaginați-vă un oraș al viitorului cu autostrăzi tridimensionale, cu mașini zburătoare, taxi-uri zburătoare. Acest viitor nu este foarte departe. De fapt, noi construim prototipuri în prezent. De asemenea, investim într-un ecosistem care să ne permită să zburăm astfel de mașini cât mai în siguranță”, spune șeful Boeing.

Acest viitor imaginat de Muilenburg ar trebui să se contureze în următorii cinci ani, iar primele vehicule zburătoare pe care le vom vedea vor fi cele de marfă.

Ecosistemul de care vorbește Muilenberg se referă la metode sofisticate de control al traficului aerian. Anul acesta, Boeing a intrat în parteneriat cu SparkCognition pentru a dezvolta tehnologii de inteligență artificială și de blockchain pentru a urmări și direcționa mașinile zburătoare.

Muilenburg nu a spus unde se vor face testele cu următoarele vehicule Boeing, însă a menționat că va fi ceva similar ca taxiul zburător al Airbus ce este testat în Pendleton, Ore.

Pentru ca acest viitor să devină realitate, Boeing a anunțat că vor deschide un nou centru de cercetare pentru vehicule zburătoare în Cambridge unde vor lucra ingineri de la Boeing și de la Aurora Flight Sciences, companie ce a fost cumpărată de Boeing. Înainte de achiziție, Aurora dezvolta un vehicul cu decolare verticală electric pentru viitoare taxiuri zburătoare ale Uber.

„Munca a început, iar transformarea o să aibă loc mai repede decât credeam în urmă cu câțiva ani”.

Citește și:
Sursa: Geekwire