NATO a interceptat avioane rusești în Marea Neagră

de: Vasile Mirabela
29 04. 2022

Mai multe avioane rusești au fost interceptate de aeronavele de luptă ale NATO, săptămâna aceasta, foarte aproape de spațiul aerian al alianței. Aparatele de zbor au fost interceptate în Marea Baltică și Marea Neagră, spune presa străină.

Mai multe avioane ale trupelor rusești au fost interceptate de NATO

NATO avea aeronave puse în gardă atât în regiunile de lângă Marea Neagră, cât și cele ale Mării Baltice. Acestea au intervenit în repetate rânduri în ultimele zile, atunci când avioanele Kremlinului se aflau aproape de spațiul NATO. Anunțul a fost făcut de Comandamentul Aerian Aliat.

Reprezentanții alianței se plâng că avioanele Rusiei „nu transmit un cod transponder care să indice poziția și altitudinea lor, nu depun un plan de zbor sau nu comunică.

Pentru intervențiile din Marea Balitcă au intervenit avioane de vânătoare din Polonia, Danemarca, Franța și Spania. În ceea ce privește intervențiile din Marea Neagră, au fost trimise aeronave din România și Marea Britanie.

Vladimir Putin amenință Occidentul dacă se implică în războiul cu Ucraina

Pe de altă parte, ​​Vladimir Putin a venit cu amenințări clare la adresa Occidentului. O intervenție din exterior în situația din Ucraina va avea „un răspuns fulgerător” din partea Rusiei, a spus liderul de la Kremlin.

„Și apoi au adus-o într-o ciocnire directă, au împins Ucraina într-o ciocnire directă cu Rusia. Astfel de planuri, inclusiv un atac militar asupra Crimeei și Donbasului, au fost, din păcate, precizate în documentele doctrinare ucrainene de astăzi”, a spus liderul de la Kremlin.

De altfel, în urmă cu o lună, Putin a folosit termenul de arsenal nuclear rusesc drept amenințare pentru a evita posibilitatea ca Occidentul să intervină în Ucraina.

Directorul Proiectului „Forţele Nucleare Ruse”, Pavel Podvig, a spus că „armele nucleare nu sunt bune şi nu servesc misiunilor militare, dar sunt bune să omoare multă lume sau să demonstreze intenţia de a face acest lucru”.

„Orice aluzie la folosirea acestui armament trebuie să fie interpretată drept un semnal sau o intenţie de a ucide mulţi civili, iar acest aspect ar trebui să facă parte din modul în care înţelegem conflictul”, a adăugat Podvig.