„Ucraina și România ar trebui să intervină în Transnistria”, afirmă consilierul lui Zelenski

„Ucraina și România ar trebui să intervină în Transnistria”, afirmă consilierul lui Zelenski

Consilierul Președintelui Zelenski a venit cu declarații interesante. Aleksei Arestovici e de părere că Ucraina ar putea fi pusă în poziția în care să preia controlul asupra autoproclamatei republici nistrene în momentul în care Moldova s-ar afla în situația unei amenințări din partea Rusiei. Acest lucru s-ar putea întâmpla doar dacă Republica Moldova va depune o astfel de cerere.

Consilierul lui Zelenski vine un apel către autoritățile române. Ce a cerut Aleksei Arestovici

„Acolo sunt aproximativ 5-7 mii de militari. Moldova poate avea necazuri foarte mari, dacă acești ar decide să atace Chișinăul. Iar cel mai bun lucru pe care îl poate face în acest caz este să apeleze la Ucraina şi România pentru ajutor”, a declarat Arestovici, potrivit timpul.md.

Acesta a declarat că România este o țară NATO, iar lucrurile ar putea deveni interesante și ”distractive” pentru Rusia, în aceste condiții. Mai mult decât atât, consilierul lui Zelenski spune că pentru Ucraina Moldova este și cel mai apropiat vecin, a cărui soartă nu îi este indiferentă.

„Noi am fost întotdeauna alături de poporul moldovenesc și vom continua să stăm. Prin urmare, pot apela și la noi pentru ajutor. Numai după apelul părții moldovenești… Ne vom descurca dacă va fi nevoie. Dacă Rusia va decide să atace Moldova, Chișinăul ar putea apela la România, noi știm că moldovenii și românii sunt un singur popor”, a asigurat el.

Rusia amenință România și Polonia. Cele două țări ar fi principalele ținte pentru a fi lovite cu rachete Calibre

De altfel, rușii vin cu noi amenințări pentru Occident. Vizată de data aceasta este chiar țara noastră. Propaganda de la Moscova spune că România și Polonia reprezintă primele ținte care ar putea fi atacate cu rachete Calibre.

„Londra tocmai a justificat atacurile armatei ruse asupra logisticii din țările NATO care furnizează arme guvernului de la Kiev. Polonia și România sunt pe primul loc. Aceste țări nu pot supraviețui fizic și mental loviturilor cu rachete Kalibr. Acesta va fi un preludiu al celui de-al treilea război mondial, primii care vor pierde vor fi aliații SUA”, scrie Pravda.

 

 

Citește și:
Etichete: