Presa din Rusia afirmă că România ar transporta trupe în Transnistria cu scopul de a „aprinde conflictul”

Presa din Rusia afirmă că România ar transporta trupe în Transnistria cu scopul de a „aprinde conflictul”

Acuzații pe bază rulantă sunt aduse României din partea presei de la Kremlin. Publicațiile ruse titrează informații false potrivit cărora România ar trasporta trupe în Transnistria pentru „a aprinde conflictul din regiune”. Unul dintre articole a fost scris chiar în deschiderea Pravda, publicație apropiată de regimul lui Putin.

Rușii publică informații false despre România. Țara noastră, acuzată că vrea să intensifice conflictul din Transnistria

Astfel, publicația rusă relatează că un martor ar fi observat un convoi militar al Armatei Române care se îndreptă spre Ucraina şi Moldova. Afirmaţia postată de Pravda este însoţită de o poză cu o rezoluţie foarte slabă.

„Fostul şef al Ministerului Apărării din RPD, Igor Strelkov , a declarat că România ar putea participa la aprinderea conflictului din Transnistria. Potrivit acestuia, armata română deplasează în secret trupe în Republica Moldova. Videoclipul de mai sus ar putea indica, de asemenea, că Bucureştiul este implicat acum în transferul de echipamente militare”, se arată în articolul rușilor.

”Unde poate lovi Rusia logistica şi bazele militare ale Occidentului? Ar putea fi în primul rând România. România ar putea invada acum Transnistria pentru a-şi salva fraţii moldoveni de acolo. Polonia e următoarea pe listă – această ţară serveşte drept punct de tranzit pentru toate transporturile de armament din ţările vestice către Ucraina. Fie fizic, fie mental, aceste ţări nu vor supravieţui unui atac cu rachete Kalibr. Ar fi cu adevărat un preludiu al celui de Al Treilea Război Mondial, dar aliaţii SUA ar fi primii care l-ar pierde, din cauza comportamentului lor indezirabil”, se mai arată în știrea publicată de Pravda.

De altfel, ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina, pentru a lupta împotriva armatei lui Vladimir Putin. Ucraina ar fi angajat peste 6.800 de mercenari străini din 63 de țări, de la începutul „operațiunii speciale” ruse în Ucraina.

„Regimul naționalist de la Kiev a angajat un total de 6.824 de mercenari străini din 63 de țări de la începutul operațiunii militare speciale”, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Cei mai mulți mercenari, 1.717 persoane, au ajuns la lupte din Polonia, iar aproximativ 1.500 din SUA, Canada și România.

Citește și:
Etichete: