Google te apără de atacurile cibernetice: cum folosește Chrome inteligența artificială

de: Ozana Mazilu
13 06. 2022

În contextul exploziei de atacuri cibernetice din ultimul timp, Google spune că a luat măsuri în acest sens. Astfel, compania de tehnologie spune că utilizatorii browser-ului Chrome beneficiază de o siguranță mai bună datorită sistemului integrat de învățare mecanică și vor avea și alte avantaje din aceeași cauză.

Astfel, de curând, Google a implementat în Chrome un nou model de învățare mecanică, ce funcționează local și încearcă să protejeze datele utilizatorilor, potrivit Engadget. Acum, gigantul american spune că noul sistem s-a dovedit a fi de 2,5 ori mai eficient decât cel anterior.

Cu toate astea, utilizatorii au toate motivele să fie suspicioși când Google face astfel de afirmații. Compania americană s-a lăudat și cu sistemele similare folosite pentru Play Store și, cu toate astea, au existat foarte multe cazuri în care aplicațiile malițioase și-au făcut de cap și au afectat milioane și milioane de utilizatori.

Chrome luptă cu phishingul

Ca referință, browserul Chrome este cel mai popular din lume. Cu toate acestea, Edge câștigă încet cotă de piață, cel puțin la nivel global. A lansat recent Windows 11 cu Edge ca browser implicit. Apoi a făcut foarte dificilă schimbarea browserelor, necesitând ca oamenii să schimbe manual asocierile fișierelor. De atunci, a inversat această poziție după ce a primit multe critici justificate. Totuși, această manevră a ajutat probabil cota de piață a lui Edge. AtlasVPN observă că a depășit Firefox în ultimul an, devenind al treilea cel mai folosit browser.

Singurele browsere care par să piardă sau să câștige cotă de piață sunt Safari și Chrome, cel puțin în Statele Unite. De fapt, „războaiele browserelor” de odinioară par a fi soluționate acum, iar Google a câștigat în mod clar. Acest lucru este în ciuda eforturilor Microsoft de a convinge oamenii să treacă la Edge.

În sfârșit, Chrome are intenția de a se îmbunătăți considerabil, în 2022, după ce a descoperit două vulnerabilități care te puneau, într-o oarecare măsută, în pericol. Poți citi mai multe aici despre asta.