Avertismentul pentru toți utilizatorii Google Crome. Ce trebuie să facă acum toți internauții

Avertismentul pentru toți utilizatorii Google Crome. Ce trebuie să facă acum toți internauții

Utilizatorii care folosesc Google Chrome, dar și Microsoft Edge au primit un avertisment cu privire la o vulnerabilitate în cadrul celor două browsere.

Google a emis o avertizare urgență de actualizare pentru cei care folosesc Chrome pe Windows, macOS și Linux. O vulnerabilitate numită CVE-2022-1096 în Google Chrome și Microsoft Edge a forțat Google să emită un avertisment prin care îndeamnă utilizatorii să actualizeze browserele respective la cea mai recentă versiune.

Avertismentul vine după ce a fost identificată descoperirea unui hack zero-day, ceea ce însemnă că hack-ul era cunoscut de hackeri înainte ca vulnerabilitatea să fie corectată, despre care Google admite că este în prezent „în curse de a fi remediată”.

Oricine nu descarcă cea mai recentă actualizare de securitate este vulnerabil în fața unui posibil atac. Pentru a-ți putea actualiza Chrome, accesează cele trei puncte din colțul din dreapta sus, accesează opțiunea Setări, apoi Despre Chrome.

Actualizarea ar trebui să se instaleze automat. Pentru a putea actualiza Microsoft Edge, accesează Setări și multe altele, apoi Ajutor și feedback, după care selectează Despre Microsoft Edge. Dacă există o actualizare care poate fi instalată, ea vă apărea în acest meniu.

Utilizatorii Google Chrome și Microsoft Edge trebuie să actualizeze browserele

Probabil din cauza daunelor larg răspândite pe care le-ar putea produce hack-ul, Google nu a comunicat nimic cu privire la orice detalii specifice. Cu toate acestea, compania afirmă că problema este legată de componenta Chrome V8, un motor JavaScript open-source și că nivelul de amenințare este „ridicat”.

Potrivit publicației media Bleeping Computer, breșa de securitate permite hackerilor să execute comenzi rău intenționate la alegere pe mașinile țintă.

Drept urmare, Agenția de Securitate Cibernetică și Infrastructură din SUA (CISA) a ordonat acum angajaților federali să corecteze această vulnerabilitate prin actualizarea la cea mai recentă versiune în următoarele trei săptămâni. Acum a fost adăugat la Catalogul lor de vulnerabilități exploatate cunoscute.

Citește și: