Chrome va fi semnificativ mai bun, în 2022: cum te va ajuta noua actualizare

Chrome va fi semnificativ mai bun, în 2022: cum te va ajuta noua actualizare

Chrome are intenția de a se îmbunătăți considerabil, în 2022, după ce a descoperit două vulnerabilități care te puneau, într-o oarecare măsută, în pericol.

Cele două vulnerabilități descoperite recent pe Chrome au stârnit îngrijorare atât în rândul utilizatorilor, însă și în rândul dezvoltatorilor, cei care au încercat și, aparent, conform declarațiilor, au reușit, să le „pună cu botul pe labe”, printr-o nouă actualizare menită să-ți aducă un plus de siguranță atunci când navighezi internetul.

Google Chrome a lansat al treilea update de securitate, în regim de urgență

Dintre cele două amenințări, s-a constatat că CVE-2022-1364 este, de departe, cea mai gravă dintre ele, fiind, în linii mari, o breșă de securitate de tipul 0-day. În urma analizelor, s-a spus că această breșă a fost exploatată îndelung de mai multe grupuri de hackeri, prin intermediul ei modificându-se date sau executându-se un cod arbitrar.

Această vulnerabilitate îi pune în pericol pe toți utilizatorii Chrome, din lume, În momentul de față, aproximativ trei miliarde de oameni au ales să folosească Chrome, în detrimentul altor browsere.

Partea cu adevărat interesantă este că vulnerabilitatea are ecou inclusiv pe Brave, Microsoft Edge sau chiar Vivaldi.

În speranța că va îmbunătăți anumiți parametri de securitate ai browser-ului său, Google a pus la cale un update major, stabilit pentru 2022. Gigantul se laudă că acesta va rezolva toate problemele pe care Chrome le-a întâmpinat până acum.

De menționat că, în ultimele luni, mai exact cele care s-au scurs de la începutul anului, Google a remarcat mai multe breșe de securitate. Unele dintre ele au fost asociate cu grupuri de hackeri din Coreea de Nord. Aceștia derulau atacuri „pe bandă rulantă” asupra utilizatorilor browser-ului dezvoltat de Google.

Luând în calcul popularitatea acestuia, la noi în țară, nu putem decât să sperăm că noua actualizare va reuși să înlăture pericolele care ne pândesc din umbră.

Citește și: