De ce se închide telefonul mobil, deși are baterie bună. Ce se întâmplă, de fapt, cu smartphone-ul tău

de: Iulia Kelt
21 09. 2022

O problemă insistă să tot apară pe unele telefoane, iar utilizatorii nu știu cum să o rezolve. Vorbim, în acest caz, despre oprirea bruscă și inexplicabilă a telefonului mobil, când îți este lumea mai dragă.

Desigur, o situație foarte frustrantă, mai ales în 2022, când telefonul conține cam tot ceea ce îți trebuie zilnic: cont bancar, hartă, rețele de socializare, informații diverse, etc.

Această problemă poate proveni din defecțiuni hardware, erori software sau setări inadecvate și, poate cel mai important, pot fi independente de starea de sănătate a bateriei.

Motive și eventuale soluții pentru a-ți repune telefonul în funcțiune

Primul lucru care poate face telefonul să se oprească este auto-resetarea internă. Sistemul se poate opri ocazional după o perioadă lungă de utilizare pentru a-și reîncărca memoria. Nu te speria, acest lucru este perfect normal.

Tocmai de aceea, este bine să repornești ocazional telefonul, mai ales după ce l-ai folosit timp de câteva zile, pentru a reseta sistemul și a șterge memoria cache a aplicațiilor.

Ce-i drept, procesorul telefonului tău este capabil să ruleze un număr mare de aplicații în fundal, dar și el mai clachează din când în când. Utilizarea pe termen lung va necesita resetarea procesorului și va face telefonul să se oprească pentru a preveni defectarea. În cazul în care această problemă persistă după ce ai instalat o anume aplicație, poate că nu ar fi rău să scapi de ea sau să o dezactivezi.

Mai mult, pornirea și oprirea programată este o funcție utilă pe telefoanele Android. Aceasta te ajută să închizi automat telefonul noaptea și să-l repornești dimineața, în funcție de preferințele tale. Un lucru de verificat, dacă telefonul se oprește automat, este dacă ai setările programate de pornire și oprire.

Or, problema poate fi din hardware: poate că n-ar fi rău să verifici dacă butonul de on/off e defect, iar în acest caz să apelezi la ajutor specializat.

În mod normal, majoritatea telefoanelor Android sunt proiectate să repornească după 8-10 secunde de apăsare a butonului de pornire. Prin urmare, un buton de pornire care funcționează defectuos poate declanșa dispozitivul să repornească frecvent sau să se oprească automat.

Erorile de firmware pot provoca și ele destule neplăceri și pot cauza, de asemenea, oprirea automată a dispozitivului. Ca să fii sigur că așa ceva nu ți se va întâmpla (foarte des), nu uita să-ți actualizezi mereu telefonul cu cele mai noi update-uri.