22 aug. 2022 | 17:40

Cum scapi de stresul mesajelor pe WhatsApp și Messenger după o anumită oră și oprești notificările

ACTUALITATE
Cum scapi de stresul mesajelor pe WhatsApp și Messenger după o anumită oră și oprești notificările

Notificările de la Messenger sau WhatsApp pot fi de-a dreptul supărătoare uneori. Tocmai de aceea, e important să știi cum dezactivezi notificările celor mai populare aplicații de socializare, atunci când nu vrei să fii deranjat.

Rețelele sociale ne conectează și au ajuns să fie parte integrantă din viețile oamenilor moderni, aducându-ne numeroase beneficii de care ne bucurăm zi de zi.

Doar că avem nevoie și de o pauză de la relaționarea online. Avem nevoie de momente pe care să le trăim exclusiv în viața reală, de clipe de repaus, de relaxare, de deconectare de la tot ce înseamnă lumea virtuală. De câte ori nu ți s-a întâmplat să ai parte de un astfel de moment și fix atunci să fii deranjat de o notificare de la WhatsApp sau Messenger? Ei bine, cu siguranță ai pățit-o măcar o dată și cu siguranță cel mai tare te-ai enervat atunci când voiai să tragi un pui de somn și ai fost astfel întrerupt.

Ca să nu se mai repete astfel de momente deranjate, trebuie să știi cum să oprești notificările de la rețelele sociale, în funcție de telefonul pe care-l ai. Practic, vorbim despre activarea funcției „Nu deranjați”.

Cum oprești notificările, în câțiva pași, dacă ai Android sau iOS

Dacă folosești un telefon cu sistem de operare Android, trebuie să accesezi Setări -> Notificări -> Nu deranjați.

Apoi trebuie să atingi comutatorul de lângă Nu deranjați în partea de sus a meniului. Aceasta va activa modul DND. Pentru cât timp? opțiunea de mai jos îți permite să setezi cât timp dorești să fie activă această funcție. În mod implicit, va rămâne pornit până când vei reveni și-l vei opri manual.

Nu uita ca există o opțiune de setări rapide DND care poate fi folosită pentru a comuta cu ușurință setarea la pornire și dezactivare. Acesta este accesat prin glisarea în jos din partea de sus a ecranului și atingând butonul Nu deranja . O apăsare lungă a acestui buton de setări rapide te va duce și la setările complete DND.

Fii atent, fiindcă sub lista de programe vei găsi opțiunile ce-ți permit să personalizezi funcția aceasta. Spre exemplu, poți alege anumite contacte ce te pot deranja și de la care, deci, vei primi notificări chiar dacă DND este activat pentru restul lumii.

Dacă folosești un telefon cu sistem de operare iOS, trebuie doar să accesezi Setări > Focalizare > Nu deranjați. Apoi trebuie să muți comutatorul de lângă Nu deranjați în poziția ON.

Important e că ponfigura iPhone-ul pentru a intra automat în modul Nu deranja, accesând Setări > Focalizare > Nu deranjați și atingând opțiunea Adăugați programare sau Automatizare.