Ai asta pe telefonul tău mobil, la ce pericol te expui. Aplicații pe care trebuie să le ștergi imediat dacă vrei să fii în siguranță

Ai asta pe telefonul tău mobil, la ce pericol te expui. Aplicații pe care trebuie să le ștergi imediat dacă vrei să fii în siguranță

Dispozitivele mobile pot fi utile de foarte multe ori, însă nu toate aplicațiile au o bună intenție. Află ce anume ar trebui să dezinstalezi de pe telefonul tău mobil, fiind expus la un pericol pe care probabil nu îl conștientizezi.

Chiar dacă ți se par utile, unele aplicații ar trebui să le ștergi din telefonul tău mobil fără a mai sta pe gânduri. Acestea pot conține viruși cu ajutorul cărora datele tale personale pot fi furate. Înainte de a dezinstala aplicația, ai grijă să ștergi și datele asociate acesteia.

O aplicație la care ar trebui să renunți este scannerul de cod QR. Cu toate că ți se pare una de mare folos, odată scanat acest cod QR te-ar putea trimite pe o pagină care are conținut malițios. În cazul utilizatorilor Apple, modelele mai noi de iPhone care rulează iOS 11 are deja instalată această funcție, astfel că nu mai este necesară instalarea unei aplicații extra. Același lucru se aplică și utilizatorilor de Android care folosesc o versiune Android 8 sau ulterioară.

Aplicațiile cu ajutorul cărora scanezi documentele, de asemenea, pot fi periculoase. Poți face exact același lucru și cu cele încorporate deja în sistemul de operare al telefonului tău. Dacă deții un iPhone, poți deschide aplicația Note și crea o nouă notă, după care atinge pictograma camerei din partea de jos și selectează Scanare documente.

Aplicațiile de pe telefonul mobil care reprezintă un pericol

Utilizatorii de Android pot face acest lucru utilizând camera foto sau aplicația Google Drive. Astfel, ceea ce trebuie să faci este să deschizi aplicația Google Drive, să selectezi modul de Scanare și să fotografiezi documentul pe care îl dorești a fi scanat.

Poate te așteptai, sau poate nu, însă Facebook se numără printre aplicațiile pe care ar trebui să le ștergi din telefonul tău. Dacă ai instalat Facebook de ceva vreme, sunt șanse foarte mari ca aplicația să ocupe foarte mult spațiu, pentru că platforma adaugă fișiere temporare în memoria cache chiar și în momentul în care ești acaparat de scrolling.

Aplicațiile de tip lanternă reprezintă, de asemenea, un pericol pentru tine. La apariția smartphone-urilor, aceste aplicații erau la foarte mare căutare, acum însă această funcție este încorporată în sistemul de operare. Multe dintre aceste aplicații solicită permisiunea ta pentru a avea acces la lucruri precum locația și pot accesa date cu caracter personal, în spate fiind ascuns un soft malware.