Cum știi câtă baterie mai ai la iPhone, procentul exact: cum îl afișezi în ecranul principal

de: Alexandru Puiu
27 03. 2022

După atâția ani cu un telefon inteligent în mână, când vezi acea baterie micuță în dreapta sus, poți face o estimare legată de procentul exact. De multe ori, însă, ești departe de adevăr, iar Apple nu vrea să mai vezi în mod constant, nativ, câtă baterie mai ai la iPhone. Din fericire, există o soluție sau două.

Încă de la iPhone X, Apple s-a gândit să ascundă procentul de la baterie din colțul din dreapta sus al ecranului. În contextul în care crestătura din centrul ecranului este încă acolo după atâția ani, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că gigantul din Cupertino a decis să-ți pună la dispoziție alte artificii la care poți apela pentru a-ți afișa bateria pe ecran constant. Aceea este însă varianta un pic mai complicată. Cea simplă implică să faci un swipe în jos din colțul din dreapta sus al ecranului. Pe lângă centrul de control, vei vedea și procentul de la baterie. Nici măcar nu trebuie să tragi de tot. 

Cum afișezi procentul la baterie pe ecran la iPhone printr-un widget

Dacă ai un pic de răbdare, în doar câteva momente, poți afișa pe telefon în mod constant, procentul de la baterie pentru toate gadgeturile tale Apple. În captura de ecran de mai jos, de exemplu, este afișată bateria de la telefon, Apple Watch și căștile AirPods Max. Pentru a face asta, trebuie să profiți un pic de widgeturile de la Apple.

Ții apăsat degetul oriunde pe ecranul principal al telefonului, iar când icoanele încep să tremure, apeși pe + în stânga sus. Vei vedea o listă de opțiuni de widgeturi de la Apple. Alege Batteries sau Baterii și optează pentru adăugarea acelui widget în ecranul principal sau ecranul din stânga ecranului principal, Today View. Poți combina și mai multe widgeturi într-un singur spațiu și schimbi între informațiile oferite printr-un swipe în sus sau în jos. Când ai terminat, apeși pe Done în dreapta sus. În funcție de câte dispozitive Apple ai, vei vedea una sau mai multe icoane cu procentul aferent în permanență în zona de ecran aleasă. Dacă vrei să ștergi un widget, ții degetul pe el până începe să tremure și apeși pe minus în colțul din stânga sus.