4 trucuri pentru ca bateria telefonului să dureze mai mult

4 trucuri pentru ca bateria telefonului să dureze mai mult

Toți cei care au un smartphone cunosc frustrarea din momentul în care rămân fără baterie. Află câteva trucuri pentru ca bateria telefonului tău să dureze mai mult.

Afișajele moderne și tehnologia telefonului pun multă presiune asupra bateriei, dar poți obține energie mai multă, modificându-ți obiceiurile și profitând de funcțiile integrate chiar în Android și iOS. Iată 4 trucuri care te vor ajuta să ai o durată de viață mai mare a bateriei.

Găsește aplicațiile care îți consumă bateria

Durata de viață a bateriei este o preocupare atât de mare încât atât Apple, cât și Google au inclus instrumente de monitorizare în sistemele de operare ale telefoanelor lor, permițându-ți să verifici ce aplicații consumă cea mai mare parte a energiei.

Din aplicația Setări din iOS atinge Baterie, iar pe Android, atingeți Baterie, apoi Utilizarea bateriei. Acolo, vei vedea care aplicații au folosit cel mai mult de la ultima încărcare completă a telefonului. Odată ce ai lista cu aplicațiile respective, poți opri aplicațiile sau chiar dezinstala. Acest lucru va reduce utilizarea bateriei.

Activează funcțiile bateriei

Pe lângă eliminarea consumatorilor, pe Android și iOS poți activa și o varietate de funcții menite să economisească energia bateriei. Aceste funcții pot fi activate atunci când nivelul bateriei telefonului tău scade la un anumit nivel sau pot fi activate manual.

Pe dispozitivele Apple, se numește Mod de consum redus și îl poți găsi sub Baterie din Setări. Poți să-l activezi manual sau să alegi să îl activezi atunci când telefonul atinge 20 la sută din baterie. În esență, reduce unele dintre procesele de fundal care rulează pe telefonul tău, cum ar fi preluarea e-mailului și ascultarea controlului de activare vocală „Hey Siri”.

Pe versiunile recente de Android, această caracteristică se numește Battery Saver: mergi la Baterie în Setări pentru a o localiza. La fel ca modul de consum redus al iPhone-ului, oprește câteva servicii de fundal, limitează ceea ce pot face aplicațiile tale atunci când nu sunt active în prezent și poate fi activat manual sau automat când bateria atinge un anumit nivel.

Trucuri la care să apelezi pentru ca bateria telefonului să dureze mai mult

Cu toate că nu reprezintă tocmai ceea ce îți dorești trecerea telefonului în modul avion sau utilizarea ecranului la o luminozitate mai scăzută pot reprezenta, de asemenea, o opțiune în cazul în care chiar ai nevoie atât de mare de energia bateriei.

Ajustează setările telefonului tău

Ecranul telefonului tău este unul dintre cei mai mari consumatori ai bateriei dispozitivului. Astfel, reducerea luminozității acestuia sau trecerea la modul întunecat poate ajuta la o durată de viață mai mare a bateriei. Poți găsi aceste opțiuni în Afișare în Setări Android sau Afișare și luminozitate în Setările iOS.

Deconectează-ți telefonul

Nimic nu economisește durata de viață a bateriei precum deconectarea telefonului de la rețelele pe care se bazează cum ar fi Facebook. Astfel, acesta nu va mai actualiza la fiecare cinci minute fluxul de informații dacă nu are o conexiune celulară, de exemplu.

Dacă într-adevăr ai atâta nevoie de acea mică parte de energie rămasă, pune telefonul în mod avion și urmărește faptul că nivelul bateriei rămâne constant. Dezavantajul evident al acestui lucru este că nu vei putea folosi nimic care se conectează la web, nu vei putea efectua apeluri sau trimite mesaje text.