Cameră de tortură descoperită în Harkov. Descoperire macabră a poliției ucrainene într-un container

de: Anca Lupescu
05 10. 2022

Poliția ucraineană a afirmat marți că a descoperit o „cameră de tortură” în orașul Pisky-Radkivski, fost ocupat de ruși, în nord-estul regiunii Harkov. Se pare că în această cameră erau ținuți prizioneri locuitori locali, dar și soldați.

Ce a găsit poliția ucraineană în Harkov

Printre obiectele găsite, potrivit poliției, se numără un container plin de dinți de aur extrași.

„După eliberarea satului Pisky-Radkivski, locuitorii locali au raportat poliției că în subsolul uneia dintre case erau ținuți prizonieri – locuitori locali, soldați ATO [Operațiunea Antiteroristă] și prizonieri de război din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei”, a declarat Serhiy Bolvinov, șeful departamentului de investigații al Poliției Naționale din regiunea Harkov, într-o declarație pe Facebook.

Bolvinov a precizat că locuitorii din zonă au auzit țipete constante din clădire.

„Anchetatorii și procurorii lucrează pentru a stabili toate faptele care au avut loc în această cameră de tortură”, a spus el.

De la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, la sfârșitul lunii februarie, numărul crimelor de război pe care procurorii din Ucraina le-au investigat a crescut exponențial. La sfârșitul lunii mai, acesta era de 14.000. Până în iulie, a crescut la 23.000.

Crimele de război comise de ruși cresc vertiginos

Acum, oficialii ucraineni au evaluat la 34.000 numărul crimelor de război documentate comise de trupele rusești.

În ultimele săptămâni, contraofensiva rapidă a Ucrainei a dus la descoperirea a tot mai multe acte abominabile comise de forțele rusești împotriva personalului militar și a civililor ucraineni.

Acestea se adaugă la o listă tot mai mare de atrocități descoperite în orașe precum Bucha și Irpin. Într-adevăr, pe măsură ce războiul s-a adâncit, am auzit multe despre faptul că Rusia a comis crime de agresiune și crime împotriva umanității, posibil chiar genocid.

Rusia comite astăzi trei tipuri esențiale de crime: un război de agresiune, crime de război și genocid. La începutul războiului, o majoritate a statelor membre ale Adunării Generale a ONU a recunoscut Rusia ca fiind agresorul.

În ceea ce privește crimele comise de Rusia în timpul desfășurării războiului, Curtea Penală Internațională și Comisia internațională independentă de anchetă a ONU privind Ucraina au documentat dovezi ale unor acte care par să constituie crime de război, cum ar fi uciderea fără discriminare și violența sexuală și de gen împotriva civililor.

În cele din urmă, mai mult de o duzină de state au înaintat documente Curții Internaționale de Justiție cu acuzații de genocid comis de Rusia în Ucraina.