Bilanțul victimelor de la Mariupol se ridică la zeci de mii. Zelenski: „Rusia nu se va opri până nu va fi forțată să se oprească”

Bilanțul victimelor de la Mariupol se ridică la zeci de mii. Zelenski: „Rusia nu se va opri până nu va fi forțată să se oprească

Președintele ucrainean Volodomir Zelenski a declarat că atacul forțelor ruse asupra lui Mariupol a dus la „zeci de mii de morți” într-o adresă video, luni, adresată parlamentarilor sud-coreeni. Germania va implementa o „eliminare completă” a combustibililor fosili ruși și dorește un „plan comun, coordonat” pentru ca UE să facă același lucru, a declarat ministrul de externe Annalena Baerbock înainte de o întâlnire cu omologii UE la Luxemburg.

Zeci de mii de morți la Mariupol

Zeci de mii de oameni au fost uciși în atacul Rusiei asupra orașului Mariupol, din sud-estul orașului, a declarat luni președintele ucrainean Volodimir Zelenski, în timp ce a cerut Seulului orice ajutor militar pe care l-ar putea oferi.

„Mariupol a fost distrus, sunt zeci de mii de morți, dar chiar și în ciuda acestui fapt, rușii nu își opresc ofensiva”, a spus Zelensky într-o adresă video adresată parlamentarilor sud-coreeni.

Reuters nu a putut verifica exactitatea estimării sale cu privire la cei uciși în orașul, care se află între zonele de est ale Ucrainei deținute de separatiștii susținuți de ruși și Crimeea anexată de Rusia.

Zelenski nu a precizat ce arme a căutat, dar a spus că Coreea de Sud are multe arme care nu numai că ar putea ajuta la salvarea vieților ucrainenilor obișnuiți, dar ar putea ajuta la prevenirea Rusiei să atace alte națiuni. „Ucraina are nevoie de diverse tehnologii militare, de la avioane la tancuri. Coreea de Sud ne poate ajuta”, a spus acesta.

Germania vede „indicii clare” de crime de război în Ucraina

Germania va elimina treptat importurile de combustibili fosili din Rusia și dorește un plan coordonat al UE pentru ca blocul să facă același lucru, a declarat luni ministrul de externe Annalena Baerbock.

„Avem indicii masive de crime de război. În cele din urmă, instanțele vor trebui să decidă, dar pentru noi, este esențial să asigurăm toate probele”, a spus aceasta reporterilor înainte de o întâlnire cu colegii miniștri europeni la Luxemburg.

„În calitate de guvern federal german, am precizat deja că va exista o eliminare completă a combustibililor fosili, începând cu cărbunele, apoi petrolul și gazele, și pentru ca acest lucru să poată fi implementat în comun în Uniunea Europeană, avem nevoie un plan comun, coordonat, pentru eliminarea completă a combustibililor fosili pentru a se putea retrage ca Uniune Europeană”, a mai spus Baerbock înainte de o întâlnire cu colegii miniștri ai UE la Luxemburg, potrivit France24.

Citește și: