Vladimir Putin a decorat brigada vinovată de masacrul de la Bucha. Soldații care au comis genocidul, felicitați pentru „marele lor eroism“

Vladimir Putin a decorat brigada vinovată de masacrul de la Bucha. Soldații care au comis genocidul, felicitați pentru „marele lor eroism“

Președintele rus, Vladimir Putin, i-a decorat pe soldații responsabili de masacrul din Bucha. Brigada 64 de pușcași motorizați rate din Rusia a fost felicitată de liderul de la Kremlin pentru „marele lor eroism și curaj“. Putin a acordat unității titlul de „Gărzi“ pentru „protejarea suveranității Rusiei“. „Această înaltă distincție vă recunoaște meritele deosebite“, a transmis președintele rus.

Putin i-a decorat pe rușii vinovați de masacrul din Bucha

O brigadă acuzată de comiterea de crime de război în orașul Bucha, din regiunea Kiev a Ucrainei, a primit un titlu onorific din partea președintelui rus Vladimir Putin, relatează infobae.com. Președintele rus a indicat că acțiunile personalului „sunt un model de executare a datoriei militare“ și a salutat „eroismul și tenacitatea“ acestuia.

Putin a felicitat Brigada 64 de infanterie motorizată, pe care Ucraina o acuză că ar fi participat la abuzurile comise la Bucha, printr-o scrisoare, acordând unității titlul de „Gărzi“ pentru „protejarea suveranității Rusiei“.

„Această înaltă distincție vă recunoaște meritele deosebite, marele eroism și curaj în apărarea patriei voastre și în protejarea suveranității și intereselor naționale ale Rusiei“, a spus liderul rus în scrisoare.

„Prin acțiunile abile și îndrăznețe din timpul operațiunii militare speciale din Ucraina, personalul unității a devenit un model de urmat în îndeplinirea datoriei militare, curaj, devotament și profesionalism“, se mai arată în scrisoare.

Kremlinul nu a precizat unde au fost desfășurați soldații sau care a fost misiunea lor.

Reamintim că, la începutul acestei luni, gropi comune pline cu sute de civili uciși au fost descoperite în orașele Bucea și Borodianka, după retragerea trupelor lui Putin din jurul capitalei ucrainene.

Citește și: Vladimir Putin face declarații despre sancțiunile luate împotriva Rusiei: „Situația se stabilizează“

Ucraina acuză Brigada 64 de comiterea de crime de război

Masacrul din Bucha a atras un mare șoc și o condamnare din partea comunității internaționale, determinându-i pe aliații Kievului să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei. Nimic din toate acestea nu l-au împiedicat însă pe Putin să le dea onoruri soldaților.

Ucraina a acuzat armata rusă și, în mod special, Brigada 64 de comiterea de crime de război împotriva civililor din Bucha. Într-o declarație emisă la 4 aprilie, Ministerul ucrainean al Apărării i-a numit pe militarii Brigăzii 64 „criminali de război direct implicați“ în atrocitățile comise împotriva civililor din Bucha.

La rândul său, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia pentru acest masacru și a cerut țării conduse de Putin să înceteze să mai comită „crime de război“.

Citește și: