Cât de bun e conținutul de pe Netflix în România și cum se compară cu restul lumii

de: Teodora Tudosie
03 06. 2020

Fiecare țară beneficiază de titluri diferite pe Netflix. Unele au mai multe filme și seriale, iar altele mai puține, dar putem vorbi și despre calitatea conținutului de pe platformă, care variază, la rândul ei. Dar cum stă România la capitolul ăsta, în comparație cu restul țărilor din lume?

De răspunsul la această întrebare (și nu numai) s-au ocupat cei de la Surfshark, care au realizat unul dintre cele mai interesante studii legate de conținutul de pe platforma de streaming, comparând fiecare țară în parte.

Serviciile Netflix sunt disponibile în peste 190 de țări din lume. Totuși, conținutul pe care utilizatorii îl pot urmări pe platformă diferă de la țară la țară. Surfshark a analizat biblioteca din 70 de țări pentru a stabili care țară are cel mai bun conținut de oferit utilizatorilor.

Ce țară are cele mai multe titluri pe Netflix și unde se situează România

Dintre toate țările, Statele Unite au cele mai multe titluri din lume: are în total 5.879 titluri, cu 4.035 de filme și 1.844 de seriale TV. Totuși, deși numărul total de titluri de pe platformă este mai mic în Canada (5.730), aici există cel mai mare catalog de filme: numărul lor ajunge la 4.043. Pe locurile următoare se clasează Marea Britanie (5.673 în total, 3.831 filme și 1.842 seriale), India (5.591 în total, 3.781 filme și 1.810 seriale) și Australia ( 5.349 în total, 3.615 filme și 1.734 seriale).

România se situează destul de bine la acest capitol. Dintre toate țările din lume, se află pe locul 20 la numărul total de titluri pe Netflix. Utilizatorii din România au acces la 4.686 de titluri în total, dintre care 3.222 de filme și 1.464 de seriale.

La extrema cealaltă, statul cu cel mai puțin conținut din lume este Georgia. Aici utilizatorii au doar 2.116 de titluri disponibile: 1.388 de filme și 728 de seriale.

Cât de bun e conținutul în România și cum se compară cu restul țărilor din lume

Surfshark nu s-a ocupat doar de analizarea cantității, ci și de calitatea conținutului de pe platformă. S-au folosit pentru asta de notele filmelor de pe IMDb, cât și de scorurile de pe MetaCritic. Ulterior, au calculat media pentru catalogul disponibil în fiecare țară.

În ceea ce privește media notelor de pe IMDb, diferențele între țări nu sunt extrem de mari. Primele cinci locuri sunt ocupate de Azerbaijan, Portugalia, Georgia, Ucraina, Rusia au toate nota 7,13, cea mai mare dintre toate țările analizate. În România, media notelor de pe IMDB a filmelor care se află pe Netflix este 7,08, aceeași pe care o au și Croația și Ungaria.

Partea interesantă e că, deși SUA au cea mai mare bibliotecă din lume, au în același timp și cea mai proastă medie a notelor filmelor de pe IMDb: 6.95.

În ceea ce privește topul țărilor după media scorurilor de pe MetaCritic ale filmelor care au ajuns pe Netflix, lucrurile stau puțin mai diferit. Pe primul loc se află Azerbaijan cu scorul 65.3, pe al doilea Ucraina cu scorul 65.3, pe al treilea Georgia cu scorul 65.2, pe locul patru Moldova cu scorul 65, iar pe locul cinci Rusia cu scorul 64.9.

România se află pe locul 56 în topul țărilor analizate, cu scorul 63, la egalitate cu Malaezia. Țara de pe ultimul loc este Canada, cu media scorurilor de pe MetaCritic de 61,4.

Ce țări au acces la cele mai celebre filme și seriale

Cei de la Surfshark au ales câteva dintre cele mai celebre filme din lume și au urmărit care sunt țările în care utilizatorii se pot bucura de acestea. Poți vedea cum stă România în următoarele hărți: