Tinerii care s-au spânzurat în piață ca să transmită cel mai puternic mesaj al generației lor

de: Andrei Simion
10 07. 2019

Trei tineri, cu funia la gât, au apărut într-o piață publică. Au stat cu mâinile la spate și au așteptat să vadă ce reacție au cei din jurul lor. Ca demersul lor să fie complet, spânzurătoarea era dusă la capăt cu o condiție. Iar această condiție afectează pe deplin întreaga planetă.

Gheața de la Antarctica se topește în ritm alarmant. Planeta se schimbă pe măsură ce schimbarea climatică accelerează. Iar Groenlanda trece printr-o topire bruscă a gheții. Acestea sunt doar trei fapte larg cunoscute în întreaga lume. Realitatea e că trecem printr-o schimbare climatică imensă și sunt prea puține căi de-a o opri.

În acest sens, trei tineri artiști au avut o idee excepțională ca să-ți arate cum schimbare climatică ne ucide. Sophia Katharina, Anne Sikora și Yves Sandwichi și-au pus, la propriu, ștreangul de gât în piața publică. Dar ei n-au fost ca la o spânzurătoare clasică, ci au stat pe cuburi de gheață în plină vară, sub soare.

Astfel, cei trei au încercat să-i facă pe oameni să înțeleagă că, deși gheața se topește lent, finalul este tot moartea. Ceea ce se poate întâmpla și cu planeta noastră pe măsură ce schimbare climatică nu e înfrânată.

Ce mesaj au vrut să transmită acești tineri care și-au pus ștreangul de gât

Mesajul celor trei a fost publicat pe Facebook de Sophia. Într-o traducere aproximativă din germană au spus asta: „Vrem să explicăm prin actul nostru artistic consecințele devastatoare ale topirii rapide a calotei polare, pentru că cifrele morților cauzate de schimbare climatică nu trebuie subestimate. În jur de 300.000 de oameni mor anual din cauza efectelor încălzirii globale”, au transmis aceștia.

„Numărul tinde să crească pe măsură ce și nivelul mării crește. Valurile de căldură și de secetă lovesc țara, iar incendiile forestiere distrug viața. Chiar și în Germania, apa potabilă ar putea deveni greu de găsit. Și sunt numeroase alte motive pentru care trebuie să tragem un semnal de alarmă asupra schimbării climatice”, au mai explicat aceștia.