Pământul și Luna, într-o poză istorică. Cum au reușit chinezii asta
Un satelit chinezesc a reușit să realizeze una dintre cele mai spectaculoase fotografii cu Pământul în spațiu, văzut din spatele Lunii. Descărcarea imaginii prin telescop a durat în jur de 20 de minute.
Chinezii fac lucruri impresionante și în spațiul cosmic. Cea mai recentă realizare este această fotografie cu Pământul văzut din spatele Lunii.
În decembrie a anului trecut, chinezii au lansat o sondă spațială de cercetare, iar luna trecută, a aterizat cu succes pe partea întunecată a Lunii, care nu este niciodată vizibilă de pe planeta noastră.
Cum curiozitatea oamenilor n-are margini, chinezii s-au pus serios pe explorat și au surprins imaginea de mai jos. Există extrem de puține fotografii reușite cu Pământul și Luna văzute în întregime din spațiu. Prin urmare, China a mai stabilit un record.
Unghiul din care a fost surprinsă imaginea o face să fie excepțională, chiar dacă nu are calitatea superioară a fotografiilor pe care le faci tu cu un DSLR sau cu un iPhone.
Fotografia a fost făcută pe 4 februarie cu ajutorul camerei de pe satelitul Longjiang 2. Acesta se află deja de ceva vreme în spațiu, dar a trebuit să ia o pauză de câteva luni de la fotografiat, pentru a nu interfera cu sonda Chang’e 4, cea care a ajuns în partea întunecată a Lunii.
O adevărată provocare a fost și descărcarea imaginii cu ajutorul Telescopului Olandez Dwingeloo Radio, la o viteză ultrastresantă de aproape un kilobyte pe minut. Au fost necesare vreo 20 de minute ca să descarce fotografia, dar a meritat așteptarea. Editorii au editat imaginea și au pus o nuanță violet pe Lună și pe Pământ, apoi, fotografia a ajuns pe Twitter.
Chinezii au făcut istorie după ce au trimis prima sondă pe partea întunecată a Lunii
Pe 3 ianuarie 2019, China a făcut deja istorie după ce sonda spațială Chang’e 4 a aterizat cu succes pe Craterul Von Karman, aflat în partea întunecată a Lunii. La câteva ore de la aterizare, sonda a trimis pe Pământ primele imagini realizate pe teritoriul neexplorat al satelitului (nu că am fi explorat prea mult până acum, dar avem cât de cât o idee despre ce se găsește pe partea luminată). Chang’e 4 a fost lansată în spațiu pe decembrie 2018 și ajunsese deja pe orbita Lunii cinci zile mai târziu.
Informațiile au fost dezvăluite în cadrul unei conferințe de presă de către vicepreședintele companiei chineze aerospațiale. El a menționat că a treia misiune Long March 5 este cea mai importantă și mai complexă operațiune pe care vor să o ducă la îndeplinire anul acesta, cel mai probabil, prin luna iulie.