Dacă ai un astfel de iPhone, Apple ar vrea să renunți la el odată cu iOS 13

Dacă ai un astfel de iPhone, Apple ar vrea să renunți la el odată cu iOS 13
Sursa foto: Concept dark mode pe iOS 13
Răzvan Băltărețu
Răzvan Băltărețu
12:22 05.02.2019

Apple va lansa o nouă versiune de iOS în acest an, iar veștile nu-s bune pentru toată lumea. iOS 13 va avea câteva noutăți, dar nu pentru toate telefoanele.

Cea mai așteptată noutate pentru iOS 13 e un mod întunecat pentru diverse aplicații, dar și pentru interfața principala. Google recomandă așa ceva, companii ca Samsung au început să ofere așa ceva, iar impactul de consum energie pe ecranele OLED – cum au iPhone X și iPhone Xs – e considerabil.

iOS 13 va fi prezentat la conferința WWDC, dar până atunci aflăm câteva detalii „pe surse”. Dark mode e pe listă, ca funcționalitate, la pachet cu mai multe opțiuni pentru realitatea augmentată. Din păcate, Apple va oferi iOS 13 doar pentru anumite telefoane.

În timp ce iOS 12 a fost o actualizare care să facă chiar și telefoanele vechi mai rapide, și a fost disponibilă pentru multe modele lansate în urmă cu doi sau trei ani, lucrurile se schimbă cu noua versiune. iOS 13 nu ar mai fi disponibil pe iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, 6s și 6s Plus. Toate acestea vor continua cu iOS 12, dar nu vor beneficia de opțiunile incluse în noul iOS care va fi lansat în toamnă.

iPad mini 2 și 3, posibil și mini 4, dar și iPad Air și Air 2 ar putea să nu mai primească actualizarea. Astfel, Apple revine la strategia de-a forța un upgrade prin tăierea suportului pentru sistemul de operare.

Deocamdată, aceste informații sunt neoficiale. Vom afla mai multe în vară, odată cu WWDC, și cu siguranță până atunci vor apărea mai multe detalii despre iOS 13. Poți să vezi însă cum ar fi un dark mode pe iPhone în imaginile concept de mai jos. În multe situații, un fundal negru și o interfață adecvată pot să facă o aplicație mult mai ușor de utilizat și de urmărit informațiile pe care le afișează.

iOS 13 dark mode pe iPhone (1)

iOS 13 dark mode pe iPhone (1)

iOS 13 dark mode pe iPhone (1)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Bloomberg