Sezonul 5 din Luther se pregătește de lansare cu un trailer tensionat

de: Alexandru Puiu
30 11. 2018

Luther este unul dintre seriale mele preferate din toate timpurile și se pare că noul sezon va ajunge pe TV înainte de finele acestui an. 

În cazul în care nu aveai deja o afinitate pentru talentul actoricesc al lui Idris Elba, se pregătește să facă valuri în cel de-al cincilea și, probabil, ultimul sezon din Luther. Serialul polițist cu Elba în rolul principal a început în 2010 și a avut un rol destul de important în mediatizarea actorului pe plan mondial.

Înainte de Luther, s-ar putea să-l fi văzut în 28 Weeks Later sau RocknRolla. După ce a intrat în pielea detectivului cu palton și cravată, a apărut în Thor, Pacific Rim, Prometheus și o serie de alte producții cu buget mare.

Popularitatea lui Elba s-a aflat și în spatele distanței semnificative între sezoanele serialului. Ca referință, în decembrie 2015 am văzut ultimele două episoade care au format sezonul patru. Primul sezon a avut șase episoade, cel de-al doilea și de-al treilea s-au rezumat la patru. Tot patru va avea și sezonul cinci care tocmai s-a bucurat de un trailer destul de incitant.

Luther a fost creat de Neil Cross și tot el singur va semna și scenariile pentru fiecare dintre noile episoade. Pe lângă cele 16 episoade de Luther pe care le poți vedea pe Netflix, dacă nu le-ai văzut deja, Cross s-a mai aflat în spatele show-urilor Hard Sun și Crossbones. Dacă totul merge bine, iar povestea detectivului turmentat ar trebui să se încheie cu un lung metraj omonim în cinematografe, dar acela nu a fost momentann confirmat.

În privința acțiunii noului sezon, lucrurile nu sunt foarte clare, dar fanii adevărați se vor bucura să o revadă pe Ruth Wilson în rolul lui Alice, una dintre psihopatele funcționale ale show-ului. Distribuția va fi completată de Dermot Crowley și Michael Smiley, care au rămas în viață după aventurile dramatice din sezoanele trecute.