Producția Hard Sun îți arată un viitor apocaliptic în 2018

Luther este unul dintre serialele mele preferate din toate timpurile, iar Neil Cross tocmai s-a ancorat la un nou proiect ambițios intitulat Hard Sun.

Neil Cross și-a început cariera cu câteva thrillere și filme horror (Mama – 2013). Între timp, s-a reorientat pe seriale cu spioni (MI-5), detectivi (Luther cu Idris Elba) sau pirați (Crossbones). Cel mai recent proiect al său s-a aflat în producție aproximativ doi ani, dar acum avem în sfârșit o dată de lansare pentru el.

Intitulat Hard Sun, aceasta este o mini-serie într-o format similar cu Luther. De partea de producție vor fi responsabili cei de la BBC, colaboratorii vechi ai lui Cross, dar rezultatul final va fi distribuit la nivel global prin intermediul mai multor servicii de streaming. În Statele Unite va ajunge pe Hulu, pe când românii sper să-l vadă în primăvara sau vara lui 2018 pe Netflix.

Noul serial va spune povestea unui cuplu de detectivi interpretați de Agyness Deyn (Clash of the Titans) și Jim Sturgess (Cloud Atlas, Across the Universe). Acțiunea se petrece într-un viitor pre-apocaliptic, iar premisa este una foarte sumbră. Din câte se pare, în respectivul context, planeta se pregătește pentru un eveniment care are potențialul de a elimina complet rasa umană de pe suprafața pământului în maximum cinci ani.

Din trailer, show-ul pare a fi unul încărcat de acțiune, deși vor exista și elemente de suspans-thriller. Acesta nu este un serial relaxat, ușor de vară. Nu de alta, dar se termină lumea. Cei care au acces la BBC One sau locuiesc în Regatul Unit vor putea să vadă Hard Sun începând cu 6 ianuarie 2018. Pe Hulu vor ajunge toate cele șase episoade pe 7 martie. Per ansamblu, premisa pare a fi una foarte interesantă, iar partea fascinantă, în opinia mea, este că viitorul futurist din Hard Sun este surprinzător de apropiat de realitatea actuală.

18:32 21.12.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video