iOS 11 va profita la maximum de ecranul fără margini al iPhone 8

de: Alexandru Puiu
07 08. 2017

Deși avem încă multe întrebări legate de designul viitorului iPhone 8, un lucru este sigur. iOS 11 va fi optimizat să profite la maxim de spațiul suplimentar.

Cei de la Apple au devenit din ce în ce mai ineficienți în a ascunde detaliile iminentelor terminale din portofoliu. Asta nu înseamnă însă că nu mai au câțiva ași în mânecă. Din păcate, sunt șanse mult mai mici ca gigantul din Cupertino să ne șocheze cu un gadget uimitor despre care nu am aflat nimic înaintea conferinței de la mijlocul sau finalul lunii septembrie.

În cazul iminentului iPhone 8, de exemplu, este aproape sigur că respectivul gadget se va distanța semnificativ de aspectului iPhone 7. Mai multe surse au confirmat că ar trebui să vedem o ramă foarte subțire pe marginile terminalului. De asemenea, s-ar putea ca butonul principal, devenit sinonim cu experiența utilizării unui iDevice, să fie transformat într-un buton virtual. Funcția de TouchID se zvonește că va fi integrată în ecran, deși nu este exclus să fie mutată pe spatele telefonului, la fel ca în cazul multor smartphone-uri din ultimii ani.

Pornind de la informațiile vehiculate mai sus, designerul Max Rudberg a încercat să-și imagineze cum ar putea arăta iOS 11 pe un ecran mai mare fără margini. Conceptele ilustrate în imaginea de mai sus îi aparțin doar lui și este puțin probabil să fie folosite de Apple pe iPhone. Chiar și așa, efortul din spatele creațiilor trebuie lăudat, iar sentimentul de autenticitate este remarcabil.

Dacă ar fi să detaliem fiecare dintre cele patru variante imaginate de Rudberg, prima ilustrează iOS 11 pe un terminal cu aspectul din față al unui iPhone 7. Ramele laterale sunt destul de mari, iar butonul fizic se păstrează. Al doilea exemplu pleacă de la zvonurile recente și în partea de sus, o parte din ramă se duce în ecran, la fel ca în cazul Essential Phone. Toate celelalte demonstrează posibile implementări ale butonului principal de format virtual flancat de două butoane virtuale cu funcționalitate variabilă, în funcție de aplicație.