Essential Phone: Ce promite telefonul ”anti-iPhone”

Essential Phone: Ce promite telefonul ”anti-iPhone”

Essential Phone este telefonul care promite o experiență de utilizare nouă, iar creatorul acestuia, Andy Rubin, vorbește despre ceea ce îl face diferit față de alte smartphone-uri.

Andy Rubin este părintele sistemului de operare Android, iar acum acesta mai are un ”copil”, telefonul Essential Phone, despre care am mai scris și în trecut. Smartphone-ul vine cu o serie de noutăți pentru piață și ar putea avea un succes destul de mare. Este un device destul de anticipat și foarte promițător, în același timp. Ce trebuie să reținem despre acest telefon, însă?

Telefonul mizează pe minimalism. Ecranul acoperă aproape întreaga suprafață a telefonului, cu excepția unei porțiuni din partea de sus, unde este amplasată camera secundară. Dincolo de asta, designul este pe cât de simplu se poate. Totuși, minimalismul nu există doar la suprafață, ci și în interior. Rubin vrea să ne scape de bloatware și să ofere utilizatorilor posibilitatea de a decide ce să instaleze pe telefon, nu operatorilor telecom.

Ambient OS va fi open-source. Rubin este un fan al software-ului open source, iar sistemul de operare al telefonului nu va fi diferit. Chiar și asistentul virtual va fi de acest fel, în contrast cu alte sisteme de pe piață. Dacă Ambient OS devine popular, atunci ar putea deveni un nume important pe piață.

Essential Phone adoptă sistemele modulare. Moto Z este singurul experiment de succes în privința telefoanelor modulare, iar Andy Rubin vrea să-i calce pe urme. Modulele pentru smartphone, însă, se conectează printr-un port special USB, care ar trebui să ofere mai multă flexibilitate în acest sector. Moto Z te constrânge să folosești module care urmează conturul telefonului, dar modulele Essential Phone se atașează diferit, astfel că și dacă portul USB sau forma telefonului este diferită, acestea vor putea fi conectate, scrie slashgear.com.

Telefonul este aproape gata de vânzare. Rubin spune că scopul este ca primele unități să iasă din depozit în cel mult 30 de zile, astfel că acestea ar trebui să fie disponibile la vânzare spre finalul lunii iunie. Acesta este însă targetul impus de compania și nu o promisiune concretă. Spre deosebire de alte startup-uri, însă, cel al lui Rubin pare pus pe treabă.

Ce este important de urmărit este dacă telefonul va fi disponibil și în afara Statelor Unite, sau dacă va fi un produs exclusiv pentru piața din SUA. Este foarte probabil ca lansarea inițială să rămână dedicată Statelor, urmând ca Essential Phone să ajungă și dincolo de granițe, dacă are succes.