City-break perfect pentru această toamnă: o peșteră veche de 12 milioane de ani, la mai puțin de o oră de un oraș magnific

de: Apostol Stefan
03 10. 2024

Mai sunt două zile până va începe weekend-ul, iar dacă nu ai nimic planificat, îți propunem noi un city-break perfect pentru această toamnă. Este vorba de o peșteră veche de 12 milioane de ani, la mai puțin de o oră de un oraș magnific. Așa că, pregătește-ți bagajele și fii gata de un city-break perfect pentru această toamnă!

Pregătește-te de un city-break perfect pentru această toamnă, la Madrid

Odată cu apropierea weekendului, unul dintre cele mai recomandate planuri pentru a profita la maximum de timpul liber este o escapadă în familie. Dacă nu ai planificat nimic pentru weekend-ul care vine, îți recomandăm un city-break perfect pentru tine și familia ta, în spectaculosul oraș Madrid.

Mai mult ca sigur că îți va plăcea să descoperi istoria orașului Madrid. Pe lângă asta, dacă ai chef și de ceva drumeții, îți mai putem spune că la mai puțin de o oră de mers cu mașina, poți explora o peșteră veche de 12 milioane de ani.

În interior, veți găsi o cameră imensă de 10.000 de metri pătrați decorată cu formațiuni naturale impresionante, inclusiv stalactite, fluxuri de lavă și perdele care atârnă din tavan, creând un spectacol vizual unic.

Peșterile Vulturului, o peșteră veche de 12 milioane de ani

Peșterile sunt situate pe micul Cerro de Romperropas, cunoscut și ca Cerro del Águila, la 9 kilometri de Arenas de San Pedro, în sudul provinciei Ávila.

Peșterile au fost descoperite întâmplător de cinci tineri în decembrie 1963. Aceștia se aflau la vânătoare în zonă și au observat aburi ieșind dintr-o gaură.

Turiștii au intrat în ceea ce părea a fi o simplă vizuină cu o lățime de aproximativ 60 de centimetri. S-au ghemuit timp de aproximativ 50 sau 60 de metri până au ajuns în camera principală.

Odată ajunși acolo, s-au pierdut timp de aproape cinci ore, până când au reușit să găsească din nou ieșirea. Ulterior, au fost efectuate o serie de lucrări de renovare. În cele din urmă, peșterile au fost deschise publicului abia un an mai târziu, pe 18 iulie 1964.

Conform specialiștilor, peșterile au 1.000 de metri lungime și 50 de metri adâncime. Vizitatorii coboară de-a lungul unei poteci pavate, depășind denivelările solului cu ajutorul unor scări.

Peșterile se află la mai puțin de o oră de Madrid

Dacă te decizi, poți avea un city-break perfect pentru această toamnă, vizitând Madridul, dar și aceste locuri spectaculoase cu o vechime de 12 milioane de ani.

Accesul zilnic este la fiecare jumătate de oră, iar turul durează aproximativ 40 de minute. Vizitatorii sunt însoțiți în permanență de un paznic. Peșterile rămân la o temperatură stabilă de 17 grade pe tot parcursul anului, cu o umiditate apropiată de 100%.

Taxa de intrare este de 10 euro pentru adulți și 8 euro pentru copii, cu vârste între 6 și 10 ani, iar cei sub 5 ani nu plătesc intrare. Prețul special pentru grupuri, mai mult de 20 de persoane, este de 8 euro de persoană, iar biletele pot fi achiziționate prin intermediul site-ului web sau la fața locului.

Așa că, dacă nu ai nimic de făcut și vrei să te relaxezi, să descoperi lucruri noi, o poți face cu bani puțin, într-un city-break la Madrid, și în împrejurimi.