Top 10 cele mai ieftine capitale din Europa, ca să știi unde să mergi într-un city-break în 2022

Top 10 cele mai ieftine capitale din Europa, ca să știi unde să mergi într-un city-break în 2022

În contextul pandemiei, foarte mulți pasionați de călătorii și-au amânat deplasările în afara țării, au evitat city-break-urile și au optat să stea mai mult în confortul căminului. Asta nu înseamnă însă că nu poți să-ți faci planuri pentru unele dintre cele mai ieftine 10 capitale din Europa.

Când discutăm de capitale europene, cea mai ieftină de vizitat este capitala Macedoniei de Nord, Skopje. Analiza din spatele acestei concluzii a fost trasă de LuxuryHotel.com, publicația care a făcut un efort pentru a analiza mai multe tipuri de cazare cu valorile financiare asociate. Vei fi surprins pe ce loc se află București.

Cele mai ieftine capitale europene, confirmate

Skopje este capitala Macedoniei de Nord și unul dintre cele mai frumoase orășele din acest clasament. Întâmplarea face că este și cel mai ieftin, cu un preț mediu de 52 de euro pe noapte. Cea mai ieftină soluție prin intermediul Airbnb coboară chiar și până la 28 de euro/noapte. Pe de altă parte, tariful mediu pentru o noapte de cazare la un hotel de 5 stele sare doar până la 77 de euro, cea mai mică valoare din clasament.

Pe locul doi se află Podgorica, capitala din Muntenegru. Aici, tariful mediu este de 66 de euro. O noapte de cazare prin Airbnb costă în medie 30 de euro și sare până la 109 euro când discutăm de cinci stele la hotel. Capitala Bulgariei, Sofia, este pe trei în top, cu un tarif mediu de 67 de euro. Spre deosebire de primele două în care ajungi mai greu, Tarom îți oferă cursă directă către Sofia. Cazarea pe Airbnb ajunge la 37 de euro, în timp ce o noapte de cazare într-un hotel de cinci stele te costă 118 euro.

Cu doar un euro mai puțin accesibil decât Sofia, București ocupă locul 4 în top. Pentru cazarea pe Airbnb, în Capitala României, plătești 51 de euro, dar un hotel de cinci stele este un pic mai ieftin, doar 103 euro. În rest, top 10 cele mai ieftine capitale din Europa este completat de Tirana, Chișinău, Varșovia, Moscova, Sarajevo și Belgrad.

Citește și: