Sorana Cîrstea, eliminare neașteptată la Transylvania Open. Era principala favorită a turneului, cine a învins-o

de: Beatrice Dumitru
18 10. 2023

Sorana Cîrstea și-a încheiat rapid aventura la Transylvania Open 2023, turneu care se desfăşoară în această săptămână în Sala Polivalentă din Cluj. Principala favorită a competiției s-a văzut eliminată surpinzător. Cine a învins-o.

Cine a eliminat-o pe Sorana Cîrstea de la Transylvania Open

Turneul Transylvania Open 2023 (WTA 250), dotat cu premii totale de 259.303 dolari şi care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca. La start s-au aflat mai multe jucătoare din România, însă principala favorită a fost eliminată.

Sorana Cîrstea, cel mai bine clasată jucătoare româncă în circuitul WTA, locul 26, a pierdut în prima rundă a turneului Transylvania Open 2023. Ea a fost învinsă de germanca Eva Lys, locul 133 mondial, în două seturi, 6-3, 6-3, după o oră şi 14 minute de joc. Mai departe, nemțoaica ar putea da tot peste o româncă, Jaqueline Cristian

Tot în turul inaugural a părăsit competiția o altă reprezentantă a noastră, Ilona Georgiana Ghioroaie. În schimb Patricia Țig și Miriam Bulgaru s-au calificat în optimile de finală de la Cluj.

Ana Bogdan, una dintre reprezentantele României la Transylvania Open. Sursa foto: Sport Pictures

Ana Bogdan, în optimile de finală la Cluj

De asemenea, Ana Bogdan (30 ani, 73 WTA), a cincea favorită continuă cursa pentru trofeu. Ea s-a impus după o oră şi 25 de minute în fața Viktoriyei Tomova (28 ani, 98 WTA). Bulgăroaica a început mai bine şi a condus cu 2-0, dar Ana Bogdan a echilibrat disputa şi a câştigat primul set cu 6-4.

În actul secund, Ana Bogdan s-a desprins la 4-0, câştigând cu 6-1. Cele două jucătoare erau la egalitate în meciurile directe, 1-1, după ce Tomova s-a impus în 2018, la Istanbul, în calificări, cu 6-1, 6-2, iar Ana a câştigat în 2015, la Sofia, în optimi, cu 6-3, 6-2.

Citește și: Sorana Cîrstea, pusă la colț de americani după ce a criticat-o pe Serena Williams: ”Are tupeu”

Ana Bogdan şi-a asigurat un cec de 4.220 de dolari şi 30 de puncte WTA, iar în optimi o va înfrunta pe cehoaica Nikola Bartunkova (17 ani).

Sunt extrem de bucuroasă să mă aflu aici, să joc acest turneu. Este turneul meu de suflet, aici este acasă pentru mine. Îmi doresc să stau cât mai mult şi să joc în fiecare zi pe acest teren. Sper din tot sufletul să joc mai bine pe zi ce trece”, a afirmat Ana Bogdan.

România are 4 jucătorare în Top 100 WTA

România are în continuare patru reprezentante în top 100, pe Sorana Cîrstea, care se menţine pe 26, Ana Bogdan, care a coborât un loc şi e pe 73, Irina Begu, care se află şi ea o treaptă mai jos ca săptămâna trecută, pe 75, şi Jaqueline Cristian, care a urcat trei poziţii şi este pe 97.

Citește și: Sorana Cîrstea, șocată după ce Simona Halep a fost depistată dopată: ”Poate sunt puțin paranoică, dar nu este de joacă”

La dublu, Gabriela Ruse se menţine pe 40, iar Monica Niculescu staţionează pe 43.

Lider al clasamentului WTA este belarusa Arina Sabalenka, cu 9381 puncte, urmată de Iga Swiatek, care are 8545 puncte. Pe locul trei se află Coco Gauff, cu 6455 puncte.