Simona Halep are ce regreta. Ce au anunțat organizatorii Australian Open 2024

de: Beatrice Dumitru
29 12. 2023

Simona Halep traversează cea mai grea perioadă din cariera ei, după ce a fost prinsă dopată la US Open 2022 și suspendată. Sportiva așteaptă procesul de la TAS, unde speră să obțină o reducere a pedepsei. Până atunci, fostul lider mondial are ce regreta, după anunțul fabulos al organizatorilor Australian Open 2024.

Ce au anunțat organizatorii Australian Open 2024

Simona Halep este în mijlocul unui scandal de dopaj, după ce a fost depistată pozitiv. iar primul verdict a fost extrem de dur. Ea a fost suspendată patru ani și a făcut apel la TAS, ultima cale de atac, unde speră să arate că este nevinovată și să primească o reducere a pedepsei. Procesul va avea loc în perioada 7-9 februarie 2024.

În acest context, campioana de la Roland Garros și Wimbledon va rata primul turneu de Mare Şlem al anului. Și are ce regreta, pentru că organizatorii Openului de tenis al Australiei au anunţat o creştere cu 13% a bugetului de premiere, care ajunge la 59,1 milioane de dolari americani. Competiţia va debuta pe 14 ianuarie la Melbourne, moment la care Simona Halep nu va fi nici măcar audiată de judecătorii de la TAS.

Simona Halep a fost suspendată din tenis. Sursa foto: Profimedia

În anul 2018, Simona Halep a jucat finala la Australian Open, dar a fost învinsă, în trei seturi, de daneza Caroline Wozniacki. A fost a treia înfrângere a carierei româncei într-o finală de Grand Slam.

Câți bani vor primi câștigătorii Australian Open 2024

În 2023, Openul Australiei a avut cele mai mici premii din rândul celor patru turnee de Mare Şlem, 52,3 milioane de dolari americani, fiind câştigat de sârbul Novak Djokovici, la masculin, şi de belarusa Aryna Sabalenka la feminin.

Câştigătorii ediţiei din 2024, ale cărei finale se vor juca în 27 ianuarie (feminin) şi 28 ianuarie (masculin), vor primi fiecare câte  2,16 milioane de dolari americani. Directorul turneului, Craig Tiley, a insistat asupra necesităţii ca „cei mai buni jucători ai lumii să fie retribuiţi de manieră adecvată”.

Citește și: Replici dure între un apropiat al lui Ion Țiriac și un tenismen din circuitul ATP: ”Tu să vorbești pe OnlyFans!” vs ”Djokovic ar mătura pe jos cu tine”

În sezonul trecut, la Wimbledon premiile au fost de 56,9 milioane de dolari americani şi la French Open de 54,9 milioane, în timp ce organizatorii de la US Open au pus la bătaie 65 de milioane de dolari.

Simona Halep nu vrea să renunțe la tenis

Simona Halep ar trebui să revină pe teren în octombrie 2026, după suspendarea dictată de tribunalul Sport Resolutions, însă ea speră să obțină o reducere a pedepsei la TAS. Și chiar dacă decizia nu îi va fi favorabilă, sportiva a spus că vrea să revină la tenis indiferent de cât de lungă va fi perioada de inactivitate.

Prefer să nu iau în considerare scenariul extrem, cel rău. Ar fi un dezastru. Mai ales pentru că, dacă sancțiunea va fi menținută, nu pot știi ce se va întâmpla peste trei ani, cum se va schimba corpul meu.

Citește și: Scandalul de dopaj a băgat-o în depresie pe Simona Halep. Fosta campioană a ajuns la psiholog: ”Am avut crize de anxietate”

Visul meu este să revin, indiferent de vârstă. Un lucru e cert, aleg cum îmi termin cariera și nu vreau să se termine altundeva decât pe teren. Cred că, având în vedere munca pe care am depus-o în toți acești ani, merit asta”, a spus Simona Halep, pentru Paris Match.

Simona Halep se află în repaus forțat din octombrie 2022, după un test antidoping pozitiv pentru Roxadustat. Fostul lider mondial a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, la US Open 2022, când a fost eliminată în primul tur.