România fascinantă, în obiective care merită tot respectul: Delta Dunării, Cimitirul Vesel și alte minuni turistice din patrimoniul Unesco
România este o țară superbă, cu multă istorie și cultură. Țara noastră este renumită pentru o legendă a lui Dracula, dar există atât de multe lucruri interesante despre România care sunt necunoscute de atât de mulți oameni. Țara noastră are peisaje frumoase, arhitectură naturală și comori artistice.
România este o țară plină de multe surprize, de la bucătării delicioase românești până la locuri unice de explorat. Iată câteva lucruri interesante despre țara noastră pe care trebuie să le știi.
Numele României vine din limba latină. Acest fapt despre România poate fi o surpriză. Numele României își are originile în cuvântul latin „Romanus”, care reprezintă „cetățean al Imperiului Roman”. Acest lucru poate fi datat încă din anii 100, când țara era cunoscută sub numele de Dacia, înainte ca romanii să o cucerească.
Limba română are 1700 de ani. Unul dintre lucrurile interesante despre limba română, pe care probabil nu-l știi, este că este singura limbă latină vorbită în Europa de Est și are o vechime de aproximativ 1700 de ani. Limba română face parte din limbile romanice; alte limbi romanice sunt franceza, italiana și spaniola. Deși aceste limbi sunt puțin asemănătoare, limba română este destul de diferită și mai dificil de înțeles și de învățat.
La fel ca majoritatea țărilor, România a experimentat propria sa revoluție, iar Monumentul Memorial al Renașterii este o sărbătoare a luptelor și a victimelor Revoluției din 1989, care a învins comunismul.
România a avut primele alegeri libere în 1990. Unul dintre faptele istorice despre România pe care ar trebui să le știi este că țara nu a avut alegeri multipartide libere după cel de-al Doilea Război Mondial, până în 1990.
De ce România este o țară unică
Desigur, și în sport ne-am remarcat la nivel mondial. Nadia Comaneci, în vârstă de doar 15 ani la acea vreme, a fost prima gimnastă care a obținut un punctaj perfect de 10. Această performanță a avut loc în 1976, la Jocurile Olimpice de vară de la Montreal. De asemenea, a mai obținut două medalii de aur și încă două note de 10 la Jocurile Olimpice din 1980.
Cea mai bine conservată deltă din Europa se găsește în România. Un alt fapt despre România este că Delta Dunării, care se întinde pe 1.500.000 de acri, este cea mai mare și cel mai bine conservată deltă din Europa. De asemenea, adăpostește sute de specii de păsări și de pești, în special două specii de pelicani, stârci, berze, cormorani și șterni.
În ceea ce privește datele culturale despre România, Mărțișorul este o cultură importantă pentru noi. Mărțișorul este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale României. Este o tradiție importantă inclusă în Patrimoniul Cultural UNESCO. Mărțișorul este un nume pentru „Martie”. Acesta reprezintă primăvara și seamănă cu un mic talisman legat cu un fir roșu și alb. Românii cred că oricine îl va purta va fi puternic și sănătos în anul care vine.
Există un dans ritual străvechi. Dansul călușarilor este unul dintre faptele culturale din Romania care poate părea bizar. Acest dans ritual a plasat România pe lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial. Dansul este străvechi și reprezintă atât galopul unui cal, cât și dansul cu „zânele”. O societate secretă, numai pentru bărbați, deține acest dans și este interpretat cu două sau trei săptămâni înainte de Paște.
De asemenea, România este căminul unui cimitir vesel. Acesta este unul dintre faptele șocante despre România, deoarece fericit și cimitir nu ar trebui să fie în aceeași propoziție. Cimitirul Vesel este situat in județul Maramureș, într-un mic sat de lângă granița cu Ucraina. Acest cimitir nu seamănă deloc cu alte cimitire pe care le-ai văzut și este o atracție turistică unică pe care trebuie să o vizitezi. Pietrele funerare sunt frumos proiectate și pe ele este scrisă în romană o scurtă poezie amuzantă despre viața defunctului.
România are 7 situri incredibile ale Patrimoniului Mondial Unesco. Țara noastră găzduiește atât de multe situri unice, iar UNESCO înțelege importanța și frumusețea României, recunoscând astfel șapte situri din țară: Bisericile Moldovei, Delta Dunării, Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei, Centrul Istoric al Sighișoarei. Bisericile de lemn din Maramureș, Mănăstirea Horezu, satele cu bisericile ratificate din Transilvania.
Unul dintre cele mai mari muzee în aer liber se află în România. Acesta este un alt fapt interesant despre România, pentru turiști. Muzeul Astra este situat în Sibiu, care a fost Capitală Culturală Europeană în 2007. Muzeul cuprinde diverse exponate în aer liber, cu peste 320 de case, mori de apă, mori de vânt și teascuri vaste de vin, fructe, ulei, grajduri și hambare.
România are o viteză foarte mare de internet. Este ideală pentru lucrul remote. Țara noastră are al șaselea cel mai rapid internet din lume. Toată lumea știe cât de frustrant poate fi să nu găsești o conexiune bună la internet, așa că aceasta este o veste grozavă pentru vizitatori.
Primul castel electrificat din Europa este în România. Castelul Peleș este o atractie turistică de renume, care a fost construită în anul 1888. Castelul este situat în stațiunea montană Sinaia și are un sistem de alimentare care funcționează și astăzi.
Mai mult, una dintre cele mai frumoase librării este din România. Pentru iubitorii de cărți, Caruselul Cărturești din București a fost deschis în 2015, într-o clădire restaurată din secolul al XIX-lea, cu un concept de design unic. Găzduiește peste 10.000 de cărți, 5.000 de albume și DVD-uri și un bistro la ultimul etaj.
Țara noastră are unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. Autostrada Transfăgărășan este o construcție extraordinară, plină de tuneluri, viaducte și poduri. Este un drum uluitor.
Cea mai grea clădire din lume se află în România. Potrivit Guinness World Records, Palatul Parlamentului din București deține recunoașterea drept cea mai grea clădire din lume. Mai exact, 700.00 de tone de oțel și bronz, 3.500 de tone de cristale, 900.000 de metri pătrați de lemn și 1.000.000 de metri pătrați de marmură, în interiorul acestei clădiri. Palatul Parlamentului nu este doar cea mai grea clădire din lume, ci și a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, incluzând 365.000 de metri pătrați și 1.100 de camere.
România se mândrește cu mult aur. Când vine vorba de resurse de aur, un lucru interesant despre România este că este cea mai bogată țară din Europa în ceea ce privește aurul. De asemenea, România este singura țară din Europa cu un muzeu dedicat aurului. În acest muzeu sunt expuse peste 2.000 de piese de aur din întreaga lume; cel mai valoros este aurul pur, asemănător cu cel găsit în munții noștri.
Bucureștiul, capitala României, este cunoscut sub numele de Micul Paris. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute fapte despre România. Bucureștiul este cunoscut sub numele de „Micul Paris”, deoarece, la fel ca și adevăratul Paris, are propriul Arc de Triumf. Cu toate acestea, are doar 27 de metri înălțime, în timp ce cel din Paris are 50 de metri.
România are una dintre cele mai frumoase cascade din lume. Cascada Bigăr este desemnată drept cea mai frumoasă cascadă din lume de către World Geography. Acest lucru se datorează în principal răspândirilor și căderilor impresionante de apă. Este situată în pădurile din Munții Aninei. Această cascadă este una dintre atracțiile turistice de top din țară, în special în rândul localnicilor, și este un loc pe care vrei să îl incluzi atunci când explorezi România. Din păcate, aceasta s-a prăbușit acum doi ani.
Cea mai mare sculptură în stâncă din Europa se află în România. Impresionanta sculptură în stâncă a lui Decebal, care are aproximativ 55 de metri înălțime, este o vizită obligatorie dacă te afli în sud-vestul României. Se află de-a lungul Dunării, în apropierea orașului Orșova, iar singura cale de a ajunge la ea este cu barca.
Al doilea ghețar subteran ca mărime este ascuns în România. Dacă ești în căutarea unei aventuri, atunci Ghețarul Scărișoara ar trebui să fie pe lista ta atunci când vizitezi România. Este situat sub Munții Bihor și datează de acum aproape 3.500 de ani. De asemenea, are un volum de 75.000 de metri cubi.
Cea mai înaltă biserică de lemn din Europa se află în România. Biserica, cunoscuta sub numele de Mânăstirea Peri, se află în Maramureș. Are 78 de metri înălțime și un crucifix înalt de șapte metri, ceea ce o face cea mai înaltă biserică de lemn din Europa.