Povestea neștiută a primei soții a lui Ilie Năstase: Dominique l-a ‘vindecat’ de burlăcie. „El are sânge latin, eu am sânge latin”

de: Iulia Kelt
19 05. 2023

Despre Ilie Năstase se știe că a fost unul dintre cei mai buni tenismeni ai lumii, la vremea lui, dar și faptul că a iubit femeile, iar femeile l-au iubit, la rândul lor, pe el. Se pare că sportivul avea acel „ceva” care le atrăgea pe reprezentantele sexului frumos.

A avut multe soții, majoritatea dintre ele fiind cunoscute de români, în prezent, datorită mediatizării în mediul online dar și în cadrul multor publicații de profil, însă despre prima sa dragoste nu se știu chiar atât de multe lucruri.

Dominique Grazia a fost prima soție a marelui sportiv, iar aceasta este povestea lor dragoste, văzută, în mare parte, prin ochii femeii, la vremea respectivă.

Dominque Năstase și Ilie Năstase

Dominique Grazia, prima dragoste a lui Ilie Năstase

„Prima mare iubire a campionului mondial a fost Dominique Grazia, un manechin din Belgia foarte apreciat în acele timpuri. Astfel, la doar 26 de ani, Ilie NăstaseIlie Năstase s-a hotărât să renunţe la burlăcie și a cerut-o de soție. Primul copil al acestuia, Nathalie, s-a născut pe 12 martie a lui 1975, iar divorțul de mama micuței s-a pronunțat în 1980”, informează playsport.ro.

„M-am căsătorit cu doi bărbați”, a declarat, la un moment dat, cea care a devenit Dominque Năstase. „Există bărbatul pe care îl văd acasă și celălalt bărbat pe care îl văd pe teren. Îmi plac cele două variante, la bine și la rău. Ori îl iubești, ori îl urăști. Vezi tu, nu există mijloc cu Ilie”, a completat Dominique.

„Am auzit mulțimea numindu-l porc comunist sau i se striga să plece înapoi în România.”

„Cred că Ilie a fost cu adevărat nebun, a fost foate aproape să plângă când juca pe Pohmann. Oamenii au dat bani ca să vină să vadă o nebunie pe teren. Erau leii și creștinii acolo. M-am așteptat să ceară să fie ucis”, a mai spus ea, conform NY Times.

Dominque Năstase și Ilie Năstase

Cum au ajuns să se căsătorească cei doi

Nikky (Dominique) și Ilie s-au cunoscut în 1973 la Forest Hills, în timpul campionatelor de tenis United States Open.

Nikky venise cu sora ei, Natalie, care avea atunci 14 ani și era o mare fană a lui Ilie Năstase – atât de mare încât păstra la loc de cinste poze și decupaje din ziare cu el.

„Ilie a fost idolul ei”, a spus Nikky. „Al meu? Îmi place tenisul, dar nu aveam un idol. Știam numele de Năstase. Dar nimic mai mult”.

Totul s-a întâmplat în ziua în care Nikky și Natalie urmăreau un meci la dublu, aplaudându-i pe Ilie Năstase și Ion Țiriac din tribună.

Nikky și-a amintește că Țiriac credea că este româncă, pentru că era singura care aplauda. Năstase a observat-o și el, iar la câteva minute după meci a trimis pe cineva să o aducă.

S-au întâlnit o vreme, iar ea a început să se simtă atrasă de el întrucât, din câte se oate observa, sportivul era diferit față de ceea ce cunoscuse ea anterior.

Nu a durat mult și Năstase a cerut-o în căsătorie, în noiembrie 1971, dar ea i-a răspuns că ar prefera să aștepte, totuși, s-au căsătorit.

„Jucătorii de tenis sunt supuși multor tentații. M-am gândit că s-ar putea să găsească pe altcineva. Sau că poate găsesc pe altcineva, pur și simplu nu eram sigură”, a completat prima soție a lui Ilie Năstase.

„În cele din urmă, după o logodnă de aproape un an de zile, cei doi s-au căsătorit în 1972. Ei au rămas împreună până în 1980, când au decis să divorțeze.

Ilie Năstase și Dominique au o fiică, Nathalie. Ilie a mai fost căsătorit de două ori, având alți trei copii din celelalte mariaje”.

„Dacă nu ne certam, totul devenea plictisitor. În acest fel, era mult mai bine după ce ne împăcam. Vedeți voi, el are sânge latin, eu am sânge latin. Așa suntem noi. Nu se va schimba, nu mă voi schimba. Suntem cine suntem”, a concluzionat Dominique.

Ilie Năstase și Dominique Năstase, fotografie cu autograf / Credit foto: artmark.ro