Ilie Năstase, întâlnire incendiară cu Elena Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu cei doi lângă un zid

Fostul mare tenismen Ilie Năstase a acordat recent un interviu în care a povestit o întâmplare care la momentul acela l-a supărat foarte tare, dar l-a și speriat. Se întâmpla în anul 1972, în zilele dinaintea finalei Cupei Davis din 1972, de la București.

Ilie Năstase, întâlnire incendiară cu Elena Ceaușescu

Fostul mare jucător de tenis era să intre în belele mari, din cauza unui prieten care semăna cu el. Era italian, iar Năstase i-a împrumutat mașina sa Alfa Romeo, iar acesta s-a plimbat peste tot prin București, iar securitatea l-a urmărit la tot pasul, crezând că este vorba chiar despre Ilie Năstase.

Fostul mare sportiv a povestit că el stătea în cameră cu Ion Țiriac, când italianul își făcea viața prin București, alături de tot felul de domnișoare.

Ilie Năstase, întâlnire incendiară cu Elena Ceaușescu

Toate informațiile ajungeau la urechile liderilor supremi Elena și Nicolae Ceaușescu. Tot atunci s-a împrăștiat zvonul că Ilie Năstase și Ion Țiriac urmează să vândă finala disputată în compania unor sportivi americani. Finala chiar a fost pierdută, dar Ilie Năstase a spus că nu a fost niciun aranjament.

„Cert este ca dupa meci, Ceausescu a primit ambele delegatii la Comitetul Central. Eu, in ziua imediat urmatoare, trebuia sa plec la Barcelona. Aveam un turneu acolo. A fost motivul pentru care am stat destul de putin la intalnirea de la Comitetul Central, dar socul cel mare l-am avut la iesirea din cladire.

Chiar la iesirea din cladire, de zid, statea rezemata o doamna. Nu mi-am dat seama cine este. Eu ma indreptam spre masina. Ma pregateam sa plec. Cand, la un moment dat am auzit: Tovarasu’ Nastase, putem sta putin de vorba? Cand m-am intors, am inghetat. Era chiar Elena Ceausescu. Mi-a spus doar atat: Copile, poti merge linistit. Eu si Nicu stim ca nu ai vandut meciul. Stim ca esti patriot si esti cu sufletul pentru tara. Va dati seama cat de diabolici puteau fi unii oameni. Acele rapoarte ajunsesera, probabil, pe masa celor doi. Iar eu eram total nevinovat”, a declarat Ilie Năstase pentru SportNews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI