Google te ajută să-ți programezi cursele cu avionul. Cum face asta, cât de utilă este noua actualizare

de: Iulia Kelt
02 09. 2023

Dacă nu ai folosit niciodată Google Flights este, cu siguranță, pierderea ta. În timp ce serviciul face deja o treabă excelentă în găsirea celei mai bune oferte sau pentru a-ți spune dacă plătești prea mult, cea mai recentă actualizare Google are trei funcții noi pentru a face zborul mai accesibil.

Săptămâna aceasta, Google a anunțat trei funcții noi care îi vor ajuta pe călători să aleagă rapid cel mai ieftin moment pentru a rezerva un zbor, împreună cu alerte mai bune de urmărire a prețurilor și o opțiune de garantare a prețurilor.

Google Flights, îmbunătățire substanțială

Dacă ai folosit Google Flights în trecut, este posibil să știi că extrage date de la zborurile anterioare și apoi îți arată un preț „mediu” împreună cu un grafic al istoricului prețurilor.

Acest lucru te ajută să înțelegi dacă prețul plătit e corect.

Noul Google Flights are statistici îmbunătățite care nu îți vor oferi doar un preț mediu pe care îl plătesc oamenii. În schimb, va răspunde la vechea întrebare: „Ar trebui să rezerv acum sau să aștept câteva săptămâni?”.

Google Flights oferă acum o mulțime de informații pentru orice dată sau destinație specifică și îți va sugera când este mai accesibil să rezervi un zbor.

Apoi, funcția de urmărire a prețurilor recent actualizată va face toată treaba pentru tine și vei primi o alertă atunci când sistemul găsește o ofertă bună.

Poți seta urmărirea prețurilor pentru o anumită destinație dacă ești flexibil cu privire la date sau poți alege o dată exactă pentru o călătorie.

A treia modificare este un fel de garanție de preț. La anumite zboruri din anumite regiuni, dacă Google Flights are încredere că primești cea mai bună ofertă posibilă, vei vedea o mică fereastră pop-up cu insigna de garantare a prețului.

Google va monitoriza prețul până la ora ta de plecare, astfel încât să nu fie necesar să o faci tu, iar dacă prețul scade, vei primi o rambursare pentru diferența în contul tău Google Pay.