17 mai 2022 | 13:35

Google crede că este momentul potrivit pentru a aduce înapoi Wallet: cum vei putea plăti, de acum

ACTUALITATE
Google crede că este momentul potrivit pentru a aduce înapoi Wallet: cum vei putea plăti, de acum

Google introduce un nou serviciu, numit Google Wallet. Este o nouă schimbare de strategie tipică pentru companie, care va trimite Google Pay pe plan secundar, în timp ce Wallet revine în prim-plan.

Ca referință, în 2018, Google anunța Google Wallet, pe care-l combina cu Android Pay. Astfel, s-a lansat serviciul Google Pay. Google Wallet va fi acum un nou serviciu de plăți și nu numai, iar Google Pay va desemna doar tehnologia de plăți contactless, scrie The Verge.

Gigantul s-a inspirat puțin de la Apple Wallet. Google Wallet urmează a fi folosit atât pentru plăți, cât și pentru stocarea cărților de identitate digitale, a permiselor de condus și a unor altor tipuri de carduri și tichete de călătorie și acces ce vor putea fi folosite prin intermediul telefonului.

Google Wallet, scos de la naftalină

De asemenea, Wallet va putea fi folosit pentru plăți la POS-urile din magazine, acolo unde acestea suportă Google Pay. Utilizatorii vor trebui doar să-și înregimenteze cardurile în Google Wallet. Conform companiei, Wallet va fi disponibil utilizatorilor de Android și Wear OS începând de săptămânile următoare, însă facilitățile oferite de serviciu vor diferi, de la regiune la regiune.

Versiunile mai vechi ale Google Wallet aveau aspirații similare (dacă nu, mai limitate), dar compania spune că alte companii sunt acum mai pregătite să ofere oamenilor carduri digitale și identificare pentru a completa aplicația. De exemplu, unele hoteluri au arătat că sunt dispuse să furnizeze chei digitale de cameră, iar unele guverne de stat din SUA lucrează la eliberarea permiselor de conducere digitale.

Apple a lucrat, de asemenea, la adăugarea acestor tipuri de cazuri de utilizare la propria sa aplicație Wallet, cu care oferta Google pare foarte asemănătoare. Asta nu înseamnă că gigantul tech copiază Apple aici, dar ar putea avea ceva de lucru, deoarece Apple a promovat acest tip de experiență de ani de zile.