27 aug. 2023 | 08:55

Cum știe Google Photos unde ai făcut o fotografie, chiar dacă ai locația închisă. Cum face asta, cum te urmărește, de fapt

ACTUALITATE
Cum știe Google Photos unde ai făcut o fotografie, chiar dacă ai locația închisă. Cum face asta, cum te urmărește, de fapt

Google Photos este un serviciu excelent, dar, ca toate lucrurile legate de Google, există și efecte secundare, din păcate.

Este posibil să fi observat informații despre locație în fotografiile tale, chiar dacă locația este dezactivată în aplicație și cameră.

Ai refuzat permisiunea de locație atât pentru aplicația Google Photos, cât și pentru aplicația pentru cameră de pe telefon, dar vezi în continuare informații despre locație care apar în Google Photos.

Aceasta este o realitate enervantă care nu pare să aibă niciun sens. De unde obține Google aceste informații dacă ai dezactivat datele de localizare din cameră?

Cum funcționează tehnologia Google Photos, de fapt

Desigur, ai putea presupune că Google Photos preia locația din fotografiile în sine. De obicei, așa funcționează: o fotografie are locația listată în metadatele EXIF, iar aplicația o poate citi.

Dezactivarea accesului la locație în aplicația pentru cameră de pe telefon împiedică camera să atașeze date de locație de pe cipul GPS al telefonului în metadatele fotografiei.

Poți verifica cu ușurință datele EXIF ale unei fotografii pe orice platformă. Chiar dacă ai o fotografie fără date EXIF de citit, Google Photos poate atașa în continuare o locație.

Deși s-ar putea să nu îți placă faptul că datele despre locație încă par asociate cu fotografie, felul în care Google o face este destul de inteligent.

Google nu are nevoie de informații precise despre locația GPS pentru a ști unde a fost făcută o fotografie. Putem privi Google Lens ca un exemplu perfect al instrumentelor de recunoaștere ale companiei.

Cealaltă parte a ecuației este Istoricul locațiilor. Dacă ai această funcție activată, Google știe aproape întotdeauna unde te afli.

Deci, chiar dacă aplicația Google Photos și camera nu au voie să îți acceseze locația, Google o primește în continuare de la alte aplicații, mai ales dacă utilizezi un telefon cu Android. Nu este greu pentru Google să-și dea seama unde a fost făcută o fotografie când știe unde ai fost când a fost făcută. Pare logic, nu?

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele