Gigi Becali l-a luat că este ortodox, dar el se crede în „Matrix”. Siyabonga Ngezana și-a făcut catalog foto – VIDEO & FOTO

de: Sorin Barbu
11 10. 2023

Noul favorit al lui Gigi Becali, jucătorul cu care patronul vrea să-l înlocuiască pe Vlad Chiricheș, s-a adaptat de minune la FSCB. Sud-africanul Siyabonga Ngezana a profitat de pauza din campionatul intern și și-a pus la punct catalogul foto cu câteva imagini realizate în București.

Siyabonga Ngezana, ședință foto în București

Gigi Becali a plătit 600.000 de euro pentru transferul lui Siyabonga Ngezana, iar la început fundașul sud-african nu a înțeles mai nimic din ce i se întâmpla: antrenamentele erau grele, iar el nu se „lipea” să intre în echipă. În plus, jurnaliștii din țara natală și-au pierdut rapid răbdarea și se întrebau dacă nu cumva în iarnă va fi trimis acasă.

Accidentarea lui Vlad Chiricheș i-a oferit șansa de a prinde mai multe minute, iar în ultimele șapte partide în șase a fost integralist. Iar Gigi Becali i-a transmis că este mai bun decât căpitanul naționalei României.

Fundașul african a prins mai multă încredere, după ce a fost lăudat de patron, iar acum și-a făcut curaj și a făcut și o ședință foto prin București. A purtat un maiou negru, apoi a ales o geacă de piele și și-a pus chiar și un costum ce pare că aduce aminte de personajul Neo din seria „The Matrix”. A făcut chiar și un filmuleț în zona de la Universitatea. Toate imaginile au ajuns pe contul lui de Instagram.

Siyabonga Ngezana l-a convins pe Gigi Becali că „negrii nu aduc ghinion”

Transferul lui Siyabonga Ngezana și faptul că fotbalistul joacă bine l-a făcut pe Gigi Becali să-și dorească și alți jucători pe care să-i aducă direct de continentul african. Patronul nu era adeptul jucătorilor de culoare în echipă și a spus de multe ori că „negrii aduc ghinion”. Acum lucrurile s-au mai schimbat.

„Hai să spun cum a fost. L-a găsit Vulturar (n.r- impresarul Florin Vulturar). El mi-a zis. L-a văzut MM și mi-a zis «Pare prea bun. Nu știu cum nu l-a luat nimeni pe ăsta. Hai să-l verificăm».

După aia, a pus el ceva din Biblie, din Matei, pe Instagram. Am zis «Băi, păi înseamnă că e ortodox. Luați-l imediat! Nu contează. Dați banii». L-am luat mai mult că e ortodox.

I-am zis lui Mihai «Băi, ia fă-mi o echipă numai de negri ortodocși». Dă, mă, da… Păi nu? Nu am în Rwanda și Uganda fotbal (n.r- țări africane în care Gigi Becali construiește biserici), că luam eu de acolo. Acolo sunt ai mei. Se botează acolo câte 2-3000 de copii o dată. Îi fac acum ortodocși, iar peste 15 de ani o să fie fotbaliști și îi aduc la FCSB”, a spus Gigi Becali.

Siyabonga Ngezana are 25 de ani și este prima oară când joacă în afara granițelor din Africa de Sud.

Sursa FOTO: Instagram