Gigi Becali a trecut prin emoții mari. A scăpat de închisoare, în dosarul legat de frauda de la votul pentru Referendum

de: Beatrice Dumitru
15 11. 2023

Gigi Becali (65 de ani) a trecut prin emoții mari, din cauza scandalului legat de frauda de la Referendum. Patronul celor de la FCSB risca să ajungă iar la închisoare.

Cum a ajuns Gigi Becali să tremure din nou pentru libertatea sa. Ce greșeală a făcut

Omul de afaceri, care duminică a fost implicat într-un accident, după ce a ieșit în decor cu mașina sa, marca Rolls-Royce, undeva pe centura Bucureștiului, motiv pentru care a fost nevoit să se ducă la Poliție pentru a da declarații, a primit vestea cea mare de la Judecătoria Buftea. A scăpat de închisoare după ce faptele sale s-au prescris. Decizia nu este definitivă.

La începutul acestui an, Becali a a fost trimis în judecată pentru fraudă la vot, după ce a votat la Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție, desfășurat pe 6-7 octombrie 2018, fără a avea acest drept. Latifundiarul din Pipera, care va scoate din buzunar 100.000 de euro pentru a-și repara bolidul de lux, a fost eliberat din închisoare în aprilie 2015, dar de atunci timp de cinci ani nu a avut drept de vot. De asemenea, era specificat că patronul echipei FCSB riscă, dacă este găsit vinovat, până la trei ani de închisoare.

Gigi Becali a refuzat oferte de 20 de milioane de euro pentru palatul din Aleea Alexandru

Decizia instanței de a constata prescrierea faptelor a venit astăzi, într-un dosar trimis în instanță în urmă cu ceva mai mult de 10 luni. Procurorii pot depune recurs, mai ales că decizia nu este definitivă, așa că rămâne de văzut ce decizie se va lua.

Citește și: Gigi Becali a spus cum se simte după accident. A ajuns la spital: ”Port corset”

Ce s-a votat la Referendumul pentru redefinirea familiei în 2018 și câți oameni au participat

  • Întrebarea care a fost adresată cetăţenilor şi la care aceştia au răspuns cu „Da” sau cu „Nu” a fost: „Sunteţi de acord cu Legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?” Senatul îşi propunea revizuirea articolului 48 din Constituţie care prin precizarea că „familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie”, şi nu „între soţi”, aşa cum este și în prezent.
  • Numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendumul de revizuire a Constituţiei, organizat în 6 şi 7 octombrie 2018, a fost de 18.279.011.
  • S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste

Referendumul nu a fost validat din cauza perticipării insuficiente a electoratului la scrutin, care era de minimum 30%.

Gigi Becali a răbufnit după ce a fost la Poliție și a fost testat antidrog: ”Am stat la drogangeală”

În altă ordine de idei, luni dimineață la ora 03:00, Gigi Becali a mers la Poliția Pantelimon, fiind obligat să se prezinte în 24 de ore de la producerea accidentului. Omul de afaceri a fost testat pentru droguri și alcool  și a oferit noi detalii despre incidentul de duminică și despre ce s-a întâmplat la secție.

„Mi-au făcut toate testele! Fac și promisiune publică. Vreau să fac o donație la miliție, să vedem cât costă.Am stat cam un sfert de oră la drogangeală. Le-am promis la milițieni: ”Uite, o să fac o donație de 50-100 de aparate moderne.

Nouă ne dau toate alea… Cum să-l ții p-ăla în trafic un sfert de oră, douăzeci de minute să vezi dacă e drogat. Că se enervează omul și-ți aruncă aparatura și pleacă omul. O să fac o donație ca să-i depisteze pe toți drogații”, a declarat Becali la România TV.

După ce s-a prezentat la Poliție, Gigi Becali a dezvăluit că a fost și la spital și a fost supus anumitor investigații medicale și că nu sunt probleme grave. Patronul FCSB-ului are doar o coastă fisurată.

Citește și: Ce spune Gigi Becali despre femeia care i-a lovit maşina. Primele declaraţii ale latifundiarului, după accident: „M-a recunoscut”

”Eu mă târăsc în patru labe!”

Gigi Becali a ajuns și la spital în urma accidentului și a făcut mai multe investigații, printre care și un RMN. El susține că s-a ales cu o coastă fisurată și trebuie să poarte corset.

”Eu sunt leu! Dacă-mi rup piciorul, mâna și coastele toate eu târăsc în patru labe! Nu sunt d-ăla care se sperie ușor. Noaptea, când am plecat la mânăstire nu i-am spus lui nevastă-mea că mi-a ieșit coasta fisurată la RMN. Că se supăra… Dracii mi-au făcut ispită să mă accidentez să nu mă duc la sfințire. Am condus toată noaptea cu coasta ruptă. Eu sunt leu! Leul comandă pădurile și munții până la moarte. Până pun mâinile pe piept eu conduc la volan. Eu stau la volan până mor”, a mai spus omul de afaceri.