Emma Răducanu, probleme fără sfârșit. Decizia pe care a luat-o în ziua în care a împlinit 21 de ani VIDEO

de: Beatrice Dumitru
14 11. 2023

Continuă problemele pentru Emma Răducanu, jucătoarea britanică de tenis, campioană la US Open. În ziua în care a împlinit 21 de ani, aceasta a luat o decizie cu privire la cariera sa, afectată de problemele de sănătate. Iată ce a anunțat tenismena.

Emma Răducanu, carieră afectată de accidentări

Emma Răducanu, al cărui tată este român, a devenit un nume în lumea tenisului în anul 2021, când a câștigat US Open. A pornit din calificări și a triumfat în finala câștigată cu Leylah Fernandez, după zece victorii fără set pierdut. Ea avea doar 18 ani și 10 luni la vremea respectivă și ocupa locul 150 în lume.

Emma Răducanu a decis la începutul lunii mai să se opereze la ambele mâini și la glezna stângă pentru a scăpa de problemele medicale care nu i-au permis să joace la cel mai înalt nivel. Recuperarea a decurs bine și se pregătea să revină pe teren în luna decembrie.

Emma Răducanu, în ziua în care a împlinit 21 de ani. Sursa foto: Facebook

Decizia luată de Emma Răducanu

În ziua în care a împlinit 21 de ani, Emma Răducanu a decis să continue recuperarea după intervențiile chirurgicale. Astfel, ea a declarat forfait pentru turneul demonstrativ programat luna viitoare la Macao, în sudul Chinei, a anunțat luni compania sa de management IMG.

Britanica a început antrenamentele uşoare în luna august şi a declarat că âși dorește să revină pe teren sezonul viitor, la Auckland, în Australia, turneu care se desfășoară înainte de primul Gran Slam din 2024. Australian Open va debuta pe 15 ianuarie, la Melbourne.

Citește și: Emma Răducanu, ”prizoniera” tatălui său. Dezvăluirea făcută de agentul tenismenei

Emma Răducanu, magnet pentru marile branduri


Emma Răducanu nu a mai jucat din luna aprilie, ratând cele trei turnee de Gran Slam, în timp ce a coborât pe locul 289 în clasamentul mondial. Chiar și așa, sportiva este magnet pentru marile branduri și banii curg.

În clasamentul publicat de Forbes, în care apar jucătorii de tenis cu cele mai mari venituri din 2023, Emma Răducanu ocupă locul șase. Ea a încasat doar 300.000 de dolari din turnee și restul sumei, de 15 milioane de dolari, din contracte de publicitate cu companii mari precum Nike, Porsche, Dior, Tiffany’s,
Vodafone și Evian.

Citește și: Emma Răducanu s-a afișat pentru prima dată la brațul iubitului. Unde și-au făcut apariția cei doi FOTO

Max Eisenbud, agentul Emmei, a explicat că performanțele din teren sau accidentările nu au nicio legătură cu contractele sportivei, care doar în 2023 a primit aproximativ 100 de propuneri pentru reclame sau pentru a fi imaginea unor companii importante.

”Chiar şi în situaţia ei, Emma putea semna anul acesta 100 de noi parteneriate. Au pus milioane şi milioane pe masa noastră. Trebuie să gândim atent cu cine ne asociem imaginea. Niciunul dintre sponsori nu m-a sunat vreodată să îmi spună ”Dumnezeule, nu îmi vine să cred că nu câştigă”. Nimeni”, a dezvăluit agentul jucătoarei, potrivit TennisUpToDate.