Dinamo – FCSB, 0-1. Florinel Coman a decis derby-ul de pe Arena Națională

de: Beatrice Dumitru
26 11. 2023

Dinamo și FCSB s-au întâlnit în cadrul etapei a 17-a din SuperLiga României, pe Arena Națională. A fost al 152-lea meci între cele două echipe pe prima scenă, ”Roș-albaștrii” s-au impus cu 1-0 prin golul superb înscris de Florinel Coman din lovitură liberă. FCSB este lider în campionat, la cinci de CFR Cluj.

Dinamo – FCSB, episodul 152 în prima ligă

Minutul 90+6. Final de meci.

Miuutul 90 + 2. Ocazie Dinamo. Dani Iglesias șutează din interiorul careului, dar balonul trece pe lângă poartă.

Minutul 81. Ocazie Dinamo. Ghezali șutează din voleu, dar Tîrnovanu prinde mingea.

Minutul 64. Ocazie Dinamo. Gonzalo Gregorio șutează din afara careului, dar Tîrnovanu respinge în corner.

Minutul 55. Ocazis FCSB. Ovidiu Popescu putea dubla avantajul roş-albaştrilor, din centrarea lui Pantea.

Minutul 52. GOL FCSB. Florinel Coman marchează din lovitură liberă.

Florinel Coman execută lovitura liberă. Sursa foto: Sport Pictures

Minutul 49. Meciul a fost întrerupt două minute după ce suporterii au atruncat cu torțe în teren și a urmat o încăierare generală.

Minutul 47. Ocazie FCSB. Darius Olaru trimite pe lângă poartă.

Minutul 45. Start repriza a doua.

…………………………………………………….

Minutul 45 + 6. Finalul primei reprize.

Minutul 45 +2. Roș-albaștrii cer penalty după o intervenție a lui Bena asupra lui David Miculescu. Centralul lasă jocul să continue după dcizia din camera VAR.

Minutul 32. Ocazie de gol pentru Dinamo. Iglesias pasează în fața porții, după o combinație cu Costin. Abdallah ratează execuția și mingea a trecut prin careul FCSB-ului și a ajuns la Amzăr, care a trimis mult peste transversală.

Minutul 28. Dinamo l-a pierdut pe Homawoo, accidentat, iar în locul său a intrat Răzvan Patriche.

Minutul 25. Ocazie FCSB. Radunovic centrează din corner, Djokovic este liber în careu, acesta șutează, dar Homawoo respinge.

Minutul 24. Suporterii lu Dinamo au aruncat cu petarde în teren. Una a explodat lângă asistentul Romică Bîrdeș.

Minutul 7. Primul șut pe spațiul porții, i-a aparținut lui Coman. Atacantul FCSB-ului a trimis slab, iar mingea a fost reţinută cu uşurinţă de Golubovic.

Minutul 1. Începe meciul.

Atmosferă pe Arena Națională, la Dinamo – FCSB. Sursa foto: Sport Pictures

22.000 pe spectatori sunt în tribunele Arenei Naționale, la Dinamo – FCSB.

Update 20.0. Meciul Dinamo – FCSB ar fi trebuit să înceapă la ora 20:30, dar startul a fost amânat cu zece minute, deoarece primele minute din derby s-ar fi suprapus cu partida Oțelul – Universitatea Craiova.

Echipele de start de la Dinamo – FCSB

Dinamo: Golubovic – Costin, Lucas, Homawoo, Amzăr – Iglesias, Bena, Ilic – Ghezali, Abdallah, Gregorio.
Rezerve: Dujmovic, Iulian Roșu, Politic, Bordușani, Bani, Patriche, Giafer, Grigore, Irimia.

FCSB: Târnovanu – Pantea, Ngezana, Lixandru, Radunovic – Djokovic, Șut, Olaru – Băluță, Miculescu, Coman.
Rezerve: Vlad, Dawa, Haruț, Compagno, Toma, Ov. Popescu, Ganea, Rotariu, Radaslavescu.

Dinamo – FCSB este marele derby din fotbalul românesc. Cele două echipe s-au întâlnit de 151 de ori până acum, dintre care 49 dee partide au fost câștigate de ”câinii”, ”roș-albaștrii” au învins de 48 de ori, iar 54 de meciuri s-au terminat la egalitate. În tur, FCSB s-a impus pe ”Arcul de Triumf”, scor 2-1, prin golurilor marcate de Florinel Coman și Darius Olaru. Golul dinamoviștilor a fost înscris de Goncalo Gregorio.

După 16 etape, cele două formații se află în poziții diferite. FCSB este lider cu 34 de puncte, în timp ce rivala Dinamo este abia pe poziția a 15-a, la 24 de lungimi în spate. Dar ”câinii” au uitat să mai câștige în fața marii rivale. Ultima victorie din Liga 1 a echipei condusă de Ovidiu Burcă în ”Eternul Derby” datează din 16 februarie 2020. Duelul s-a jucat pe Arena Națională, iar Dinamo a învins pe FCSB cu scorul de 2-1.

Florinel Coman, unul dintrte marcatorii mciului FCSB- Dinamo, din tur. Sursa foto: Sport Pictures

De ce nu se trage acoperișul la Arena Națională

Deși în multe zone din țară a nins, inclusiv în București, acoperișul Arenei Naționale nu va fi tras înaintea derby-ului Dinamo – FCSB. Motivul este că s-ar încălca protocolul de iarnă, care prevede ca acoperișul celui mai mare stadion din România să nu fie tras după data de 15 noiembrie.

Citește și: Florinel Coman, gest „de Oscar”. Cum a reacționat jucătorul FCSB când un fan dinamovist a aruncat spre el cu telefonul mobil, în timpul meciului – GALERIE FOTO

Dar spectatorii care vor fi prezenți în tribunele Arenei Naționale nu vor avea probleme, deoarece la ora jocului prognoza arată că nu sunt șanse de ploaie sau ninsoare și va fi un grad Celsius.

Absențele FCSB-ului pentru meciul cu Dinamo

Elias Charalambous a anunțat că nu va putea conta pe trei jucători în derby-ul cu Dinamo. Octavian Popescu și Vlad Chiricheș sunt accidentați, iar Valentin Crețu este suspendat, după ce a văzut cartonașul roșu direct în meciul cu FCU Craiova.

Chiar si cu aceste trei absențe, antrenorul ”câinilor”, Ovidiu Burcă, a lăudat marea rivală, despre care a spus că este una dintre cele mai talentate echipe din campionatul românesc, și a nominalizat doi dinre cei mai importanți jucători.

Citește și: Florinel Coman, criticat dur de Giani Kiriță după gestul cu telefonul din derby. ”Îi luam buclele din cap”

”Coman a jucat foarte bine, Olaru, și el, e un jucător foarte bun, unul dintre cei mai buni jucători din campionatul intern. Din punctul de vedere al individualităților stau foarte bine”, a declarat Ovidiu Burcă, la conferința premergătoare meciului.

Ecipele probabile la Dinamo – FCSB

Dinamo: 1. Golubovici – 98. C. Costin, 5. Alves, 28. Homawoo, 31. Amzăr – 30. N. Roșu, 4. Bena, 16. Ilic – 99. Ghezali, 19. Abdallah, 17. Politic;

Rezerve: 91. Began, 6. I. Roșu, 7. Goncalo, 10. D. Iglesias, 22. Bani, 23. Patriche, 24. Giafer, 27. R. Grigore, 29. A. Irimia;

Antrenor: Ovidiu Burcă.

FCSB: 32. Târnovanu – 28. Pantea, 30. Ngezana, 5. Dawa, 33. Radunovic – 88. Djokovic, 8. Șut, 27. Olaru – 25. Băluță, 11. Miculescu, 7. Coman;

Rezerve: 99. A. Vlad, 3. Panțâru, 6. Haruț, 9. Compagno, 16. Lixandru, 23. Ov. Popescu, 24. C. Ganea, 29. Rotariu, 80. Radaslavescu

Antrenor: Elias Charalambous.