Digi RCS RDS se pregătește să dea lovitura: vestea de la gigantul autohton la care nu se aștepta nimeni

de: Alexandru Puiu
22 03. 2023

Digi RCS RDS, cu pași repezi, începe să facă valuri la nivel european, după ce a devenit clar că nu se mai rezumă de mult timp doar la România. Pe marginea acestui progres, compania a venit cu un anunțat foarte important pentru spanioli.

Cu un pic de noroc, Digi RCS RDS va deveni al patrulea cel mai mare operator de telefonie din Spania, înainte de finele acestui an, independent de activele care ar putea fi derivate din asocierea în comun dintre Orange și MasMovil. Reușește să amenințe chiar și poziția Vodafone din aceeași țară, operatorul cu pricina fiind pe locul al treilea după numărul de clienți.

Digi RCS RDS, un jucător surprinzător de important pe piața din Spania

Conform datelor obținute de Profit.ro, proiecția de creștere a companiei de origine română, adăugată la infrastructurile sale actuale, urmând să îi garanteze această poziție chiar dacă rețelele transferate în urma fuziunii ajung în mâinile unei alte companii, precum Finetwork sau Avatel. Mai multe companii din sector active în Spania sunt îngrijorate de modul agresiv în care Digi RCS RDS a început să câștige cotă de piață, iar unii au ajuns deja să spere că va exista o intervenție din partea Comisie Europene pe acest subiect, deși nu este foarte clar de ce s-ar implica autoritățile de Bruxelles în acest subiect.

Un detaliu important care a dus la creșterea popularității Digi RCS RDS în Spania a avut legătură cu un anunț pe care l-a făcut compania românească la finele anului trecut. La acea vreme, în timp ce Movistar, Vodafone și Yoigo au confirmat că vor scumpi tarifele în 2023, Digi Communications a mers în direcția opusă. A promis că nu va umbla la prețuri. Pentru context, tot atunci, Movistar a anunțat majorări de tarife de 6,8% în medie, iar Vodafone a confirmat că, tot din ianuarie 2023, își va scumpi serviciile în medie cu 6,5%. Orange, care este la această oră într-o poziție foarte similară cu Digi RCS RDS pe piața din Spania, a promis că nu va crește tarifele, pentru că acestea au fost deja actualizate în august 2021.