Ce se întâmplă cu Florinel Coman în dosarul permisului de conducere. Gigi Becali, noi detalii despre caz

de: Beatrice Dumitru
05 10. 2023

Florinel Coman, jucătorul pe care Gigi Becali visează să ia zeci de milioane de euro, a intrat în atenția poliției în anul 2021. Atunci, oamenii legii au constatat că permisul fotbalistul de la FCSB nu erau tocmai în regulă și risca închisoarea. Gigi Becali a dat noi detalii despre caz.

Florinel Coman, probleme cu permisul de conducere

Florinel Coman a fost prins de poliție la volan gonind cu 165 de km/oră pe Autostrada Soarelui în urmă cu doi ani și jumătate. El a prezentat un permis de conducere emis în Ucraina, iar oamenii legii cred că este fals și că fotbalistul nu a făcut școala de șoferi în țara vecină.

O ipoteză ar fi că Florinel Coman a obținut permisul prin mită, o practică întâlnită printre cetățenii români care preferă să dea bani și să nu dea examenul pentru obținerea carnetului de conducere. Cu un an înainte de începerea războiului din Ucraina, au fost deconspirate cel puțin 15 astfel de cazuri.

Florinel Coman joacă la FCSB.

 

Riscă Florinel Coman închisoarea?

După ce Dănuț Lupu a fost condamnat la închisoare cu executare pentru că a condus fără permis, Gigi Becalii a dat noi detalii despre cazul lui Florinel Coman. Patronul FCSB spune că fapta fotbalistului său s-a prescris.

”Are omul carnet, ce să-i faci? Dacă avea omul carnet… Hai să vă spun altă chestie, s-a și prescris. Nu poți să-l condamni pe un om că trebuie să te duci acolo în Ucraina să iei acte, cine se mai duce acolo?”, a declarat Becali, pentru Fanatik.

Citește și: Reacția lui Dănuț Lupu după ce a fost condamnat la închisoare. A plâns în direct. Când se va preda: ”Mă vor lua de la frontieră”

Fostul internațional Dănuț Lupu a fost prins conducând fără permis și a primit șapte luni și zece zile de închisoare cu executare. Fostul fotbalist se află în Dubai, împreună cu soția, dar a anunțat că se va întoarce în țară la sfârșitul săptămânii.

Am plecat să-mi fac nişte analizele. Săntatea e mai importantă. N-am spus că fug. Mă vor lua direct de la frontieră. Îmi fac griji pentru familia mea, pentru soția mea”, a spus Dănuț Lupu, după aflarea sentinței instanței.

Dănut Lupu, prins de două ori la volan fără permis

Decizia anunţată de Curtea de Apel Bucureşti, de condamnare cu executare a lui Dănuț Lupu, are legătură cu faptul că acesta era recidivist.

La prima abatere, Dănuţ Lupu a invocat că un prieten avea probleme medicale.

Se întâmpla în septembrie 2017, în judeţul Vrancea, după ce a produs un accident auto soldat cu pagube materiale. El a fost legitimat de polițiștii ajunși la fața locului și au constatat că fostul fotbalist avea permisul de conducere anulat încă din anul 2001.

Citește și: Cine l-a înlocuit pe Dănuț Lupu la CS Dinamo, după condamnarea la închisoare. „Nu mă simt foarte confortabil”

A fost trimis în judecată, iar în timpul procesului a susţinut că maşina aparţinea prietenului său, căruia i s-a făcut rău și a trebuit să se urce el la volan. Judecătoria Focşani l-a condamnat la opt luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, scăzută de Curtea de Apel Galaţi la șase luni, tot cu amânare.

La a doua abatere, Dănuţ Lupu se justifică tot cu probleme medicale

După numai o săptămână de la condamnarea primită la Curtea de Apel Galaţi, respectiv în data de 30 iulie 2020, Dănuţ Lupu este oprit în trafic de un echipaj de la Rutieră în judeţul Ilfov. Poliţiştii au constatat că are permisul de conducere suspendat, i-au întocmit dosar penal și a fost trimis pentru a doua oară în judecată.

Citește și: Naționala de „după gratii”. Cine sunt cei mai cunoscuți fotbaliști români care au fost condamnați la închisoare, după Revoluție

În fața judecătorilor și-a recunoscut fapta și a spus că s-a urcat la volan fără permis deoarece se grăbea să ajungă la spital pentru că se simțea rău. Pentru că era recidivist, instanța a fost obligată sa-i dea o sentință cu executare. Așa s-a ajuns la șapte luni și zece zile de închisoare.