Ce s-a ales de fotbalistul pentru care Gigi Becali a plătit 1,4 milioane de euro. Scandalurile l-au tras în jos. Ce cotă are în prezent

de: Beatrice Dumitru
10 10. 2023

Atunci când a fost adus de Gigi Becali la FCSB pentru 1,4 milioane de euro, fotbalistul intra în topul celor mai costisitoare achiziţii interne realizate de latifundiarul din Pipera. Acum, jucătorul este departe de ceea ce se aștepta de la el. Cât a ajuns să valoreze.

Atacantul pe care Gigi Becali a plătit 1,4 milioane de euro

Atacantul pe care Gigi Becali a plătit 1,4 milioane de euro devenea, în 2011, cel de-al 12-lea fotbalist din campionatul intern pe care patronul FCSB plătea minimum un milion de euro. Mai scump decât el era, la acel moment, doar Cristi Tănase, cumpărat pentru 1,8 milioane de euro pentru jumătate din drepturile federative.

Jucătorul care intra în topul celor mai costisitoare achiziţii interne realizate de FCSB dezamăgea și pleca de la echipa lui Gigi Becali după patru ani, liber de contract. Este vorba despre Mihai Costea (35 ani), care acum  evoluează în Liga a II-a, la CS Mioveni.

Mihai Costea, a jucat la FCSB în perioda 2011-2015. Sursa foto: Sport Pictures

Mereu îmi amintesc de perioada în care am jucat la ei, va rămâne mereu perioada petrecută la Steaua, pentru mine e Steaua, îmi amintesc cu drag. (…)

Vorbesc cu majoritatea dintre foștii colegi, chiar recent m-am întâlnit cu un prieten, antrenor la Buzău, Andrei Prepeliță.  Am mai vorbit cu Dodel (n.r. Cristi Tănase), mai apropiat așa, dar cu majoritatea, am fost un grup foarte unit și puternic la vremea aceea”, spunea Mihai Costea, în această vară, pentru sport.ro.

Cât valorează acum Mihai Costea

După un periplu pe la mai multe echipe în țară și în străinătate, Mihai Costea a ajuns să valoreaze acum doar 10.000 de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.com. Ca o comparație, acesta  era cotat la 1,5 milioane de euro în momentul în care ajungea la FCSB.

Citește și: Un nou cuplu în showbizul românesc. Cu cine se iubește fosta lui Mihai Costea

În România, atacantul a îmbrăcat tricoul celor de la FCU Craiova, FCSB, FC Voluntari, Chindia, Progresul 2005, ARO Câmpulung, Viitorul Dăești și acum CS Mioveni. În străinătate, Mihai Costea a jucat la Ittihad Kalba (Emiratele Arabe Unite), Fujairah SC (Emiratele Arabe Unite) și Al-Arabi (Emiratele Arabe Unite).

Scandaluri și jocuri de noroc

Mihai Costea a fost implicat în mai multe scandaluri, despre care a spus chiar el că l-au tras în jos. Pe vremea în care juca la FCSB, el a trăit o poveste de dragoste tumultuoasă cu Daniela Crudu. După mai multe despărțiri și împăcări, fosta asistentă tv și celebrul fotbalist au pus punct relației definitiv, în 2014, după patru ani petrecuți împreună.

”Cred că puteam da mai multe fotbalului, puteam face mai multe. Și publicitatea negativă m-a tras înapoi, perioada cât am stat cu Daniela Crudu, nu prea-i convenea lui nea Gigi.

Aceste lucruri nu-ți fac bine ca fotbalist. Dar nu regret relația cu Daniela. De ce să o regret? Nu regret nimic din acest punct de vedere”, declara Mihai Costea, în urmă cu un an.

Citește și:Ești tată doar cu numele?”. Mihai Costea, jucătorul pe care Gigi Becali a plătit o avere, acuzat că a „uitat” să plătească pensie alimentară – GALERIE FOTO

Mihai Costea a fost în scandal și cu mama fiului său, Adelina Nica, de care s-a despărțit după nașterea copilului. Aceasta îl acuza că nu a contribuit deloc la cheltuielile casei și că a pierdut sume importante la jocurile de noroc. ”Am fost in top, dar m-au dat înapoi și aceste scandaluri de la televizor”, a recunoștea Mihai Costea.