Câți bani a câștigat Helmut Duckadam de la Gigi Becali. „Eroul de la Sevilla” a făcut calculele în direct

de: Sorin Barbu
02 10. 2023

Helmut Duckadam a dezvăluit câți bani a câștigat în cei zece ani în care a fost angajatul lui Gigi Becali. Eroul de la Sevilla a dezvăluit cum s-au desfășurat negocierile cu patronul FCSB, a calculat, în direct, câți bani a primit, dar a spus și ce a făcut cu aceste sume.

Câți bani a câștigat Helmut Duckadam în cei zece ani în care a fost angajatul Gigi Becali

Helmut Duckadam a dat „cărțile pe față” și a dezvăluit câți bani a câștigat de la Gigi Becali. Fostul portar al echipei care în 1986 a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în finala de vis de la Sevilla cu FC Barcelona, a fost zece ani director de imagine la FCSB. Contractul l-a semnat în anul 2010, la insistențele omului de afaceri. La început salariul a fost extraordinar. Helmut Duckadam a dezvăluit și câți bani a câștigat în total la FCSB.

„Când am venit în 2010, am întrebat, pentru că veneam și pe mai puțin, cât îmi dă pe lună, că o să mă întrebe soția ‘Dacă te duci la Steaua, ce salariu o să ai?’.

Dânsul a propus atunci 4.000 de euro. Când am auzit 4.000 de euro, am zis: «Dumnezeu să vă dea sănătate». Am plecat frumos acasă, foarte mulțumit. Cât am câștigat, cred că a făcut dânsul socoteala la un moment dat. Nu știu, 200.000, 300.000 de euro în zece ani”, a declarat Helmut Duckadam în emisiunea „40 de întrebări” de la Kanal D.

Ce a făcut Helmut Duckadam cu banii câștigați de la Gigi Becali

Helmut Duckadam și-a dat demisia de la FCSB în vara anului 2020, când cei care conduc clubul au decis să-i „taie salariul” cu girul lui Gigi Becali. Fostul portar al echipei Steaua nu a acceptat să fie umilit și să primească 2.000 de lei pe lună și a decis să plece.

„La început, au fost 4.000 de euro, apoi 3.000, 2.000, 1.500 și tot așa. Gigi Becali are un stil al lui. Nu te dă afară, îți dai singur demisia”, a spus Helmut Duckadam.

„Eroul de la Sevilla” a dezvăluit că banii pe care i-a luat de la Gigi Becali l-au ajutat să-și cumpere casa în care locuiește cu familia. Acesta este unul dintre motivele pentru care îi mulțumește foarte des omului de afaceri din Pipera.

„Gigi Becali m-a ajutat foarte mult. Datorită lui, cu banii pe care i-am obținut… Eu sunt strângător, am reușit să pun ban pe ban și cu o proprietate pe care a avut-o soția am reușit să cumpărăm această casă din Domnești în care stăm”, a transmis Helmut Duckadam.

Palmaresul lui Helmut Duckadam la Steaua:
– 3 sezoane şi jumătate (1983-1986)
– 80 de partide în prima divizie
– 11 meciuri în cupele europene
– două titluri de campion
– o Cupă a României
– Cupa Campionilor Europeni (1986)

a ajuns în Cartea Recordurilor după ce a apărat patru penalty-uri în finala Steaua – FC Barcelona